İki bacağını kaybeden ev sahibine kiracıdan akıl almaz koşul: 300 bin lira verirsen evden çıkarım

İki bacağını kaybeden ev sahibine kiracıdan akıl almaz koşul: 300 bin lira verirsen evden çıkarım

İstanbul şeker hastalığı sebebiyle iki bacağını kaybeden ev sahibi Murat Yacel, üçüncü kata inip çıkamadığı için zemin kattaki kiracısını çıkarmak istedi. Kiracı ise bu isteğe şartla cevap verip, ev sahibinden 300 bin lira tahliye parası istedi.

İstanbul Ataşehir'de yaşayan şeker hastalığı nedeniyle iki bacağını kaybeden ev sahibi Murat Yacel, 3'üncü kata inip çıkamadığı için zemin kattaki kiracısını çıkarmak istedi. Hastalığın ilerlemesi sonucu bacağını kaybeden Yacel, ardından böbrek yetmezliği ile de mücadele etmeye başladı. Sahibi olduğu apartmanın üçüncü katında yaşayan Yacel, sağlık durumunun kötüleşmesiyle alt katta oturan kiracısından evi boşaltmasını istedi. Ancak, kiracı M.Ş., başlangıçta anlayış gösterse de daha sonra evden çıkmayı reddederek 300 bin lira talep etti.

SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞEN EV SAHİBİ, ALT KATA İNEMİYOR

Murat Yacel, üçüncü kattan inip çıkmakta büyük zorluk çektiği için alt katta oturan kiracısı M.Ş.'ye durumunu anlattı. Yacel, "6 ay önce bir ameliyat geçirdim. Zaten bacağımın birini daha önce kaybetmiştim şeker hastalığı dolayısıyla. Diğerini de 6 ay kadar önce kaybettim. O süreçte ben en alt kattaki kiracı arkadaşımız M.Ş.'ye durumumu arz ettim, ilettim. Sözlü olarak konuştuk, mutabakata vardık. Çünkü bundan sonra üçüncü kattan aşağı inmem imkansız olduğu için bana o noktada yardımcı olmasını rica ettim. Ben alt katı kendim kullanacağım, tahliye etmeni rica ediyorum dedim. O da anlayışla karşıladı, kabul etti" ifadelerini kullandı.

KİRACIDAN ŞOK TALEP: 300 BİN LİRA VERMENİZ GEREKİYOR

Kiracı M.Ş., Yacel’in sağlık durumunu öğrenince başlangıçta evi boşaltacağına söz verdi. Ancak aylar geçmesine rağmen evi boşaltmayan M.Ş., sonunda çıkmayacağını belirtti ve ev sahibine "Eğer evi tahliye etmemi istiyorsanız 300 bin lira vermeniz gerekiyor" dedi. Yacel, bu durum karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

YACEL: CEZAEVİNDE YAŞIYOR GİBİ HİSSEDİYORUM

Murat Yacel, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Ben şu an üçüncü katta oturuyorum. Haftada 3 gün diyalize gitmem gerekiyor. Bunun dışında hastaneye rutin kontrollerim var, tedavilerim var. Hiç sosyalleşemiyorum. Kendi evimde cezaevinde yaşar gibi yaşıyorum. Hiç aşağı inemiyorum. Aşağı inmek için iki kişinin yardımına ihtiyacım var. Her seferinde komşulardan, insanlardan yardımcı olmalarını rica etmek zorunda kalıyorum. Şu yaz sıcağında dışarı çıkma şansım yok. Ayrıca bu merdivenlerden aşağı inmek bu tekerlekli sandalyeyi 2 kişi de tutsa çok riskli bir şey. Oradan beni düşürseler, ayakları kaysa daha kötü sıkıntılar yaşayabilecek durumdayım. Bu konuda kamuoyundan ya da yetkililerden aslında destek bekliyorum."

YACEL'İN YARDIM ÇAĞRISI

Murat Yacel, durumunun aciliyetini vurgulayarak yetkililerden yardım beklediğini belirtti. Kiracısı tarafından 300 bin lira gibi bir miktarla karşı karşıya kalan Yacel, üçüncü katta yaşamanın onun için imkansız hale geldiğini ve sağlık durumu nedeniyle alt kata geçmenin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN