Herkes merakla bekliyordu… 42 binden fazla ön siparişi var! Elektrikli Range Rover o tarihte geliyor

Herkes merakla bekliyordu… 42 binden fazla ön siparişi var! Elektrikli Range Rover o tarihte geliyor

Herkesin en çok araştırdığı araçlar arasında yer alan Land Rover, yeni modeli ile piyasayı kasıp kavuracak. 42.000 ön siparişe ulaşan Jaguar Land Rover yeni nesil elektrikli Range Roverların gözdesi olacak. İşte tüm detaylar…

Jaguar Land Rover mühendislerinin uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil elektrikli Range Rover için hareketlilik başladı. Daha şimdiden 42.000 ön sipariş rakamına ulaşmayı başaran araç Jaguar Land Rover'ın yeni amiral gemisi tam elektrikli aracı olarak piyasada yer alacak. Şimdiye kadar yaratılmış en sessiz ve en rafine Range Rover olarak piyasaya çıkacak olan araç için tarih verildi. İşte tüm detaylar…

ÇOK YAKINDA PİYASADA

Jaguar Land Rover'ın yeni modeli Range Rover Electric, 2024 yılının sonlarına doğru satışa çıkarılacak. Aktif yol gürültüsü engelleme özelliği ile birlikte en sessiz araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Içten yanmalı motorlu modellerle aynı Modüler Boyuna Mimariyi (MLA) kullanacak ve Solihull, İngiltere'deki aynı fabrikada üretimi yapılacak.

A fully electric Range Rover is coming in 2024 - CNET

42.000 SİPARİŞ ALDI

Otomobil daha piyasaya çıkmadan birçok kişinin ilgisi ile karşı karşıya kalıyor. Aracı almak için adeta büyük bir yarış söz konusu oluyor. 42.000 rezervasyon rakamına ulaşan araç yeni bir çekiç kontrol sistemi ve kaygan zeminlerde tutmayı önemli ölçüde arttıracak yeni özellikleri ile piyasaya çıkarılacak.

The 2025 Range Rover Electric: Everything You Need to Know | Gear Patrol

JLR, elektrikli modelleri için pilleri Tata birimi Agratas'tan almayı planlarken başlangıçta pillerin başka yerden geleceğe de aktarıldı. Agratas ise Birleşik Krallık ve Hindistan'da planlı bir hücre tesisi inşa edecek. Elektrikli Range Rover'ın pil boyutu veya planlanan menzili henüz belirlenmedi.

5 yıl içerisinde dönüşüm için 15 milyar sterlin yatırım yapacak olan şirket Jaguar için tam elektrikli bir dönüşüm gerçekleştirecek. Land Rover tarafında ise 2030'a kadar tüm modellerin elektrikli versiyonlarının üretilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN