Ağustos enflasyonu bugün açıklanacak

Ağustos enflasyonu bugün açıklanacak

Ağustos ayına ait enflasyon verileri bugün açıklanacak. Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre yüzde 3,23 oranında artış gösterirken, geçen yılın aynı dönemine göre enflasyon oranı yüzde 61,78 olarak belirlenmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın sekizinci enflasyon verilerini oluşturan Ağustos ayı enflasyon rakamlarını bugün açıklayacak. Bu veriler, tüketici fiyatlarındaki değişimleri ve ekonomik durumun genel görünümünü yansıtacak önemli bir göstergedir. Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,23 oranında artarken, yıllık enflasyon oranı ise yüzde 61,78 olarak kaydedilmişti. Ağustos ayı verileri, bu trendin devam edip etmediğini belirleyecek.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,64 oldu. Enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,21, en yüksek yüzde 3,10 aralığında yer aldı.

GÖZLER ENFLASYON VERİLERİNDE

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 61,78 olan yıllık enflasyonun yüzde 52,20'ye ineceği öngörülüyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 42,84 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN