Dolandırılanların yüzde 90'ı bu tuzağa düşüyor! Siber güvenlik uzmanları tek tek anlattı

Dolandırılanların yüzde 90'ı bu tuzağa düşüyor! Siber güvenlik uzmanları tek tek anlattı

Gmail, Outlook ve Apple Mail kullanıcılarını uyaran siber güvenlik uzmanları, yeni nesil dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili detaylı bilgilendirme paylaştı. İşte, internette dolandırılmamak için dikkat edilmesi gerekenler...

Uzmanların yeni raporlarına göre yapay zeka, sahte e-postaları artık tanınmaz hale getiriyor. Yapay zeka araçları, dolandırıcıların işini kolaylaştırarak 'hiper kişiselleştirilmiş e-postalar' oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu kadar inandırıcı olan bu mesajlar, kurbanların dolandırıcılığı fark etmesini imkansız hale getiriyor.

FAALİYETLERİNİZİ ANALİZ EDİP MESAJLARI KİŞİSELLEŞTİRİYORLAR

Sozcu'de yer alan habere göre, yapay zeka botları, sosyal medya faaliyetlerini analiz ederek kullanıcıların ilgi alanlarını ve tepkilerini tahmin ediyor. Dolandırıcılar, bu verilerle sahte ama inandırıcı e-postalar hazırlıyor ve bunları kurbanlara arkadaşlarından ya da ailelerinden gelmiş gibi gönderiyor.

Sigorta şirketi Beazley'in bilgi güvenliği sorumlusu Kristy Kelly, bu konuda şunları söylüyor: "Bu dolandırıcılıklar giderek daha kişisel hale geliyor. Yapay zeka sayesinde dolandırıcılar, insanlar hakkında büyük miktarda veri toplayıp bunlara dayanarak çok daha hedefli saldırılar düzenleyebiliyor."

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARA KOLAYLIK SAĞLIYOR

Yazılım güvenliği şirketi McAfee'nin uyarılarına göre, yapay zeka araçları sayesinde dolandırıcılar, güvenilir kaynaklardan geliyormuş gibi görünen e-posta ve mesajlar hazırlayabiliyor. Bu tür saldırıların hem sayısının hem de karmaşıklığının artması bekleniyor.

ESET siber güvenlik danışmanı Jake Moore, Forbes'a verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi: "Yapay zeka, dolandırıcıların sosyal mühendislik tekniklerini teknolojik bir boyuta taşımasına olanak sağlıyor. İnsanlar çevrimiçi olarak paylaştıkları bilgileri azaltmadıkça bu tür saldırıları engellemek zorlaşacak."

YÜZDE 90'DAN FAZLASI KULLANICI BÖYLE AVLANDI

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın verilerine göre, başarılı siber saldırıların yüzde 90’ından fazlası, sahte e-postalarla başlıyor. Özellikle bankalar veya güvenilir kurumlar gibi görünen bu mesajlar, kullanıcıları tuzağa çekiyor. Güvenlik filtreleri dahi bu kadar gelişmiş dolandırıcılık yöntemlerini tespit etmekte yetersiz kalabiliyor.

"İNANDIRICILIĞA ALDANMAYIN, DİKKATLİ OLUN"

Uzmanlar, şüpheli e-postalardaki bağlantılara tıklamadan önce gönderenin kimliğini mutlaka doğrulamanızı öneriyor. Ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulama ve güçlü parolalar kullanmak, güvenliği artırmada önemli bir rol oynuyor.

Forbes'a konuşan Jake Moore ise, "Yapay zeka saldırıları ne kadar gelişmiş olursa olsun, insanlar para transferi yapmadan veya kişisel bilgilerini paylaşmadan önce iki kez düşünmeli. Ne kadar inandırıcı görünürse görünsün, dikkatli olun" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN