Hasat sonrası pazara koşmayın! Fındık fiyatları 200 lirayı aşacak: Uzmanlar açıkladı: Sakın satmayın

Hasat sonrası pazara koşmayın! Fındık fiyatları 200 lirayı aşacak: Uzmanlar açıkladı: Sakın satmayın

Hasat sonrası pazara koşmayın! Fındık fiyatları 200 lirayı görecek, hatta aşacak! Uzmanlardan açıklama geldi! Sakın satmayın...

Karadeniz Bölgesi'nin önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta hasat dönemi, çeşitli zorluklarla geçiyor. Batı Karadeniz’de yaşanan kuraklık, fındıkta düşük randıman sorununu gündeme getirirken, Doğu Karadeniz’de ise Kahverengi Kokarca zararlısının etkisi görülüyor. Bu zararlı, fındık içlerini etkileyerek kaliteyi düşürdü ve fındık fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi.

Fındık üreticileri, hastalıklar ve zararlılar nedeniyle pazara inen fındıkların randımanının düşük olduğunu belirtiyor. Bu durum, üreticilerin fındıklarını düşük fiyatlardan satmasına neden oldu. Yeni sezon için açıklanan 135 TL’lik fiyat, üreticiler tarafından yetersiz bulunurken, randımanın düşük olması fındık fiyatını 100 TL’ye kadar düşürdü. Bu gelişmeler, üreticileri oldukça zor durumda bırakıyor.

FINDIK FİYATLARININ YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Fındık fiyatları rekora koşuyor! İl il zamlı fiyatlar paylaşıldı: Trabzon, Giresun, Ordu, Zonguldak...

Karadeniz’de fındık hasadı devam ederken, üreticiler topladıkları mahsulleri pazara sunuyor. Serbest piyasada fındık fiyatları 100-110 TL bandında işlem görürken, 50 randıman altında kalan fındıkların fiyatı 100 TL’nin altına düşüyor. Fındık uzmanları, düşük kaliteli ve erken pazara inen fındıkların fiyatları düşürdüğünü ifade ediyor. Sezon öncesi açıklanan rekolteye ulaşılamayacağına dikkat çeken uzmanlar, düşük rekolte ve randıman sorunları nedeniyle ilerleyen günlerde 50 randımanlı fındık fiyatlarının yükselebileceğini tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN