Araplar rotayı değiştirdi, akın akın gidiyorlar! Türkiye'den resmen kaçıyorlar, nedeni ise…

Araplar rotayı değiştirdi, akın akın gidiyorlar! Türkiye'den resmen kaçıyorlar, nedeni ise…

Akın Akın Türkiye'ye gelen Arap turistler rotayı başka yöne çevirdi. Tatil gözdesi Karadeniz'e gelen turist sayısında büyük bir azalma görülürken Araplar bu kez Türkiye'den kaçmayı tercih ediyor. Türkiye'den kaçış nedenleri ise pek de şaşırtıcı olmadı.

Arap turistlerin gözde tatil mekanları arasında yer alan Karadeniz, son zamanlarda turist sayısında büyük bir düşüş yaşıyor. Bölgedeki turistik tesislerin yüksek fiyat politikası ve Arap turistlere yapılan düşmanlık nedeniyle bölgede turist sayısında düşüş görülürken son zamanlarda Arapların en çok tercih ettiği rotalarda dikkat çekiyor.

ARAPLARIN GÖZDESİ KARADENİZ SON DEMLERİNİ YAŞIYOR

Son yıllarda Araplar tarafından en çok tercih edilen gezi Rotası haline dönüşen Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize gibi doğa harikası mekanlarıyla birçok turisti kendine çekiyor. Geçtiğimiz sene bölgeyi akın akın gelen ve esnafın yüzünü güldüren turistler bu sene rotayı başka bir yöne çevirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, bölgede bulunan turistlerin zaman zaman yüksek fiyatlardan şikayetçi olduklarının altını çizdi. Bölgedeki yüksek fiyat politikasını işaret eden Kantarcı, turist sayısındaki azalmanın en büyük nedeni olduğunu söyledi.

FAZLA ŞİKAYETÇİ OLUNMADI

Bu yıl Münferit, benzer şikayetlerin olduğunu ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi fazla görülmediğini belirten Kantarcı, geçtiğimiz sene özellikle Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) sezon başı ve sonunda çok ciddi yoğun denetimleri olduğunu belirtti. Belediyelerin bazı uygulamaları olduğunu söyleyen Kantarcı, az sayıda olsa da kapatma uygulamalarının büyük bir etkiye sahip olduğunu aktardı.

Arap ülkelerinden Karadeniz'e yoğun ilgi

Kantarcı, “Dolayısıyla bu yıl geçtiğimiz yıllardaki kadar fazla şikayet gelmedi. Yılın 365 günü yedi yirmi dört denetim ve kontrol mekanizması mutlaka işlemesi gerekiyor. Otokontrol sistemi olması gerekiyor. Esnaf esnafı şikayet etme değil yarın öbür günü diğer esnafın kendisinin ve şehrin bir kaybı olmaması için her gördüğü yanlışı anında ilgililere iletmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

BAŞKA ÜLKELERİ TERCİH EDİYORLAR

Fotoğraflarım son zamanlarda özellikle Körfez ülkelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Kantarcı, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile birlikte geçtiğimiz kış döneminde 6 Ortadoğu ülkesinde vizenin kaldırıldığını aktardı. Bize kaldırıldıktan 15 gün sonra İngiltere'nin 4 tane Orta Doğu ülkesinde daha vize kaldırdığını söyleyen kantarcı 1 ay geçmeden Bosna Hersek’in de bize kaldırdığını aktardı.

Trabzon için hedef 500 bin Arap turist

Rusya'nın birçok ülkeye bize uygulamadığına dikkat çeken kantarcı suçiye bile direkt uçuşların başladığına değinerek Azerbaycan, bakiye yönelik gidişlerin olduğunu söyledi. Ailenizle beraber bir bölgeye bir iki kez gidiş sağlığını bildiğini ifade eden Kantarcı, Ortadoğu'daki ailelerin 3,4,5 defa gelerek yatırım yaptığını da vurguladı.

Kantarcı, “Ticaret yapanlar ortaklık yapanlar var. Ancak belli bir zamandan sonra kendi hesaplarına göre bir pahalılık söz konusu ise ya da ziyaret etmiş oldukları ülkede kendilerince bazı sorunlar yaşamışlarsa birkaç yıllığına da olsa başka bir ülkeye gidebilmeleri normal.” şeklinde konuştu.

Araplar, Karadenizde konut ve fındık bahçelerine yöneldi - Türkiye Ekonomi Haberleri

Burada doğru tespitlerle gerçekçi rakamların istatistiklerle ciddi değerlendirmeler yapılarak son yıllardaki kayıpların olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Kantarcı, var olan kayıpların geri kazanılması için doğru aksiyonların izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN