Okan Buruk'tan 'Mourinho' cevabı: Negatif ayrımcılık demek istedi

Galatasaray'ın başarılı teknik adamı Okan Buruk, Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'nun "Bence Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var. Bence öyle. Benim doğama aykırı bir şey. Bence kurallar herkes için aynıdır. Kim olursa olsun" açıklamalarına yanıt verdi.

FURKAN UZUN

Trendyol Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray, sezona 4'te 4 yaparak başladı. Sarı-kırmızılı ekibin başarılı teknik adamı Okan Buruk, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'nun Galatasaray'a yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, dün akşam 5. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü.

MOURİNHO'NUN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli teknik adamı Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısına KARAR'ın sorusuna yanıt vererek Jose Mourinho'nun Galatasaray'a yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Tecrübeli teknik adam, "Jose Mourinho'nun 'Galatasaray'a pozitif ayrımcılık yapılıyor' sözü için ne yorumda bulunmak istersiniz?" sorumuza şu şekilde yanıt verdi:

"Bize önceki haftalarda negatif ayrımcılık yapıldı. Aleyhimize iki penaltı verildi. Öncesinde de nizami golümüz verilmedi. Bence Mourinho negatif demek isterken pozitif dedi."

Buruk ayrıca Benfica forması altında ilk golünü atan Kerem Aktürkoğlu için "Rahatlaman sana çok yaradı.' dedim. Milli takımda gösterdiği o performansı ve öz güveni orada da gösterebileceğini düşünüyorum. Kerem gibi cesur bir oyuncunun baskı olmadan istediğini yapabilmesi çok önemli. Golünü görmedim ama Galatasaraylı Türk bir oyuncunun orada olması ve gol atması sevindirici. Elimizdeki oyuncuların böyle bir performans göstermesi için çalışacağız. Sacha Boey de buradaki performansla Bayern Münih'e gitti. Bizim oyuncuları iyi hazırlamamız onları Avrupa'ya taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Mourinho, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda Galatasaray'a pozitif ayrımcılık yapıldığını öne sürerek "Bence Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var. Bence öyle. Benim doğama aykırı bir şey. Bence kurallar herkes için aynıdır. Kim olursa olsun. Aynı şekilde davranmaları gerekiyor. Galatasaray'ın ligdeki maçlarına baktığım zaman bir fark var." şeklinde konuşmuştu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN