Tarlasında görünce obruk zannetti, gerçek çok başka çıktı! Yetkililerin incelemesiyle şok eden gerçek anlaşıldı

Tarlasında görünce obruk zannetti, gerçek çok başka çıktı! Yetkililerin incelemesiyle şok eden gerçek anlaşıldı

Tarlada bir anda beliren çukuru obruk zannetti ama gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Yetkililer hızla inceledi şok eden gerçek kısa sürede anlaşıldı. İşte tüm detaylar…

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Enerji, Çevre ve Doğal Afet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ekipleri, Karlıova ilçesinde yaylada bir anda beliren obruk benzeri çukurda inceleme başlattı. Çöküntü üzerinde incelemeler yapan ekipler kısa sürede gerçeği anladı. İşte tüm detaylar…

OBRUK ZANNEDİLDİ AMA…

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaylada meydana gelen çöküntü ekipleri de harekete geçirdi. Taşlıçay köyüne bağlı yaylada çöküntü olduğunu gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.

Bölgede hemen inceleme başlatan ekipler emniyet şeridi ile koruma altına aldı. Çöküntünün neden kaynaklandığını belirlenmesi amacıyla BÜ Enerji, Çevre ve Doğal Afet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğünden bir ekip yönlendirildi. Ekip çöküntünün meydana geldiği alanda incelemelerini gerçekleştirirken konu hakkındaki açıklamalar Doç. Dr. Fatma Esen’den geldi.

Doç. Dr. Fatma Esen, "Sahada yaptığımız gözlemlerde şunu fark ettik, saha eski bir göl tabanı. Bu göl tabanında siltli malzeme birikmiş durumda. Bu malzeme yeraltı suyunun etkisiyle çökmüş, lokal bir çöküntü görünümünde. Obruk görünümlü ama obruk değil. Bunun tehlike arz eden bir durum oluşturduğunu düşünmüyoruz. Sadece bu alanda oluşmuş bir çökme olduğu kanaatindeyiz. Vatandaşlarımız için bir tehlike arz etmiyor. Islah çalışması yürütülmesi, kapatılması ya da drenajın açılarak ana hatta bağlanması lazım. Bu şekilde vatandaşlarımız için bir tehlike oluşturmayacağı kanaatindeyiz." açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN