Erdoğan: Kırım Ukrayna’ya aittir, bizim milli politikamız da budur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesaj gönderdi. 'Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimiz bakidir' mesajını veren Erdoğan, Kırım'ın Ukrayna'ya iadesinin uluslararası hukukun gereği olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesaj gönderdi. Bu yıl yapılan zirvenin Tatar halkının sürgününün 80’inci yıl dönümüne denk geldiğini anımsatan Erdoğan, “Ana vatanlarından zorla çıkarılan Kırım-Tatar Türkü soydaşlarımızın maruz kaldıkları trajedinin acısı 80 yıldır dinmemiş, yaraları kapanmamıştır” şeklinde konuştu.

'KIRIM’IN UKRAYNA’YA İADESİ, ULUSLARARASI HUKUKUN BİR GEREĞİ'

Türkiye’nin Kırım’ın ilhakına başından beri karşı çıktığını ve tanımadığını söyleyen Erdoğan, “Yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir. Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenliğinin ve esenliğinin temini de dış politikamızın öncelikleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

'KIRIM TATAR SOYDAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARINI BEKLİYORUZ'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde Kırım Tatar Türklerinin haklarının pekiştirilmesi yönünde ilave adımların atılmaya devam edeceğine inanıyorum. Kırım Tatar Türkleri kendi ana vatanlarında hür olarak, güvenli ve huzurlu bir hayat sürdürme hakkına sahiptirler. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal'in yaklaşık 3 yıllık esaretin ardından haziran ayında serbest bırakılması mutluluk vericidir. Asan ve Aziz Ahmedov kardeşler dahil tüm Kırım Tatar soydaşlarımızın bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını bekliyoruz.

Savaşın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı temelinde adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi samimi temennimizdir. Sözlerime son verirken platform bünyesinde yürüttüğümüz çalışmaların Kırım'da, Ukrayna'da ve bölgemizde barışın sağlanmasına yönelik uluslararası çabalara katkı sağlamasını temenni ediyorum.

Sürgün edilişlerinin 80'inci yıl dönümünde ebediyete irtihal eden Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın aziz hatıralarını bir kez daha hürmetle yad ediyorum. Hepinize saygı ve selamlarımı gönderiyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN