Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesap soracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesap soracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran için Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Sorumluların en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Diyarbakır'da 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Sorumluların en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisiyim takipçisi olacağım. Tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren bütün canilerle mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerine iştirak ederek teğmen ve ailelerin mezuniyet sevincini paylaştık. Okul birincilerimizin tamamının kadın teğmenler olması ayrıca anlamlıydı.

SİLAH VE MÜHİMMATI KENDİ İMKANLARIYLA ÜRETİR HALE GELDİK

TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. 22 yılda güçlü Türkiye güçlü ordu şiarıyla çok önemli adımlar gerçekleştirdik. İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk üç-dört ülkesinden birisiyiz.

1kapak-002.jpg

Savunma sanayide yüzde 80 oranında dışa bağımlı bir ülkeyi her türlü silah ve mühimmatını kendi imkanlarıyla üretir hale getirdik.

Ordumuzun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz. Türkiye’ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir.

ORDUMUZ ÜZERİNDEN SİYASİ HESAP GÖRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir.

Muhalefet yine istismar siyasetine sarılarak seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor.

SİVİL ANAYASA İHTİYAÇTAN ÖTE ZORUNLULUKTUR

Adli Yıl Açılış Törenimizi gerçekleştirdik. Yeni ve sivil meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Sivil anayasa ihtiyaçtan öte zorunluluktur. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru bulmuyoruz.

4 Eylül'de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi Külliyemizde misafir ettik. Türkiye-Mısır ilişkilerini çok daha ileri taşıdık. Mısır'la Gazze, Doğu Akdeniz ve Afrika başta olmak üzere bölgesel konularda istişare içindeyiz. Tüm bölge ülkeleri olarak İsrail'e karşı dayanışma hattını kurmalıyız.

HER FIRSATTA 'KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR' DİYORUZ

Gazze'deki arabuluculuk çalışmalarında Mısır makamlarına destek veriyoruz. İsrail, işgal ve istila politikasını Mescid-i Aksa'yı da içine alacak şekilde genişletme peşindedir. Her fırsatta 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyoruz.

NARİN'İN HESABINI MUTLAKA SORACAĞIZ

Bugün ilk ders zili çalan eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Okulların çocukların neşesiyle dolduğu bugünü, dün Diyarbakır'dan gelen haber sebebiyle buruk karşıladık.

1kapak-003.jpg

Narin kızımızın canını alanlardan hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Sorumluların en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisiyim takipçisi olacağım. Tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren bütün canilerle mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz.

EKONOMİNİN KIRILGANLIĞINI AZALTTIK

Tüm Kabine toplantılarımızın değişmez gündemi ekonomidir. Hayat pahalılığının sebep olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için yoğun çaba içindeyiz. Enflasyonda haziranda başlayan düşüş ağustosta da devam etti. Son 3 ayda yıllık enflasyon 23,5 puan geriledi. Ekonominin kırılganlığını azalttık.

Risk primimizi 700 baz puandan 270 baz puana geriledi. Konut piyasasını yakın takip ediyoruz. Geçen yıl uygulamaya başladığımız OVP'yi daha da güçlendirdik. Para maliye ve gelir politikalarını uyum içinde yürüterek tek haneli enflasyona ulaşacağız.

Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz.

Tüm bu kazanımlar, ülkemizi ilk defa orta üst gelir grubundan üst gelir grubuna çıkaracaktır.

İhracatta çok iyi bir ritim yakaladık. 2023'te 256 milyar dolarla rekor kırdı. Güçlü performansı 2024'te de sürdürüyoruz. Ağustos ayı ihracat 22,1 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığımız 2024'ün 8 ayında yüzde 33,6 oranında azaldı. Cari açık haziranda 25 milyar doların altına indi.

28 MADALYAYLA BÜYÜK BİR GURUR YAŞATTILAR

22 yılda ciddi yatırımlar yaptığımız alanların başında Gençlik ve Spor geliyor. Spor tesisi sayımızı 4 bin 421'e çıkardık. Lisanslı sporcu sayımız 16 milyona yükseldi. Tüm spor dallarında aldığımız madalya sayısı 8 bin 449 rakamına ulaştı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları attığımız adımların karşılığını görme bakımında önemli bir referans teşkil etti. Kazandıkları 6'sı altın 10'u gümüş 12'si bronz toplam 28 madalyayla sporcularımız milletimize büyük bir gurur yaşattılar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN