Soğuk damla geliyor! Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege dikkat, Meteoroloji uzmanı acil uyardı

Soğuk damla geliyor! Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege dikkat, Meteoroloji uzmanı acil uyardı

Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege dikkat! Meteoroloji uzmanı tarafından yapılan son uyarıya göre yeni bir soğuk damla geliyor. Bu yeni soğuk damlanın etkisi ile yağışlar da kendini gösterecek. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden, Balkanlar üzerinden gelen ve Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk damla hakkında önemli uyarılarda bulundu. Şahin’in açıklamalarına göre, bu soğuk hava dalgası Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Kuzey Ege bölgelerinde etkili olacak ve hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüşe yol açacak.

SOĞUK HAVA DALGASI İSTANBUL’U ETKİLEYECEK

Şahin, Balkanlar kökenli soğuk hava dalgasının etkisiyle İstanbul’da Pazar ve Pazartesi günlerinde yağışlı hava koşulları beklendiğini belirtti. Bu dönemlerde şehirde etkili olacak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları ve hava koşullarını yakından takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

yeni-proje-16.jpg

İZMİR’E KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Murat Şahin, İzmir merkez ve çevre ilçelerinde kıyı bölgelerinde çok kuvvetli yağışların etkili olduğunu duyurdu. Şahin’in verdiği bilgilere göre, İzmir merkezde 35-40 kg, çevre ilçelerde 60-70 kg ve üst kesimlerde ise 100 kg üzerinde yağış ölçüldü. Bu kuvvetli yağışların bölgedeki yaşamı olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekildi.

19 EYLÜL’DEN SONRA HAVA KOŞULLARI DÜZELİYOR

Şahin, mevcut soğuk hava dalgasının ardından 19-20 Eylül tarihlerinde ülkemizi etkileyecek daha iyi bir hava sistemi olacağını belirtti. Bu tarihlerde hava koşullarının düzelmesi ve daha stabil hale gelmesi bekleniyor. Bu dönemde, hava koşullarının iyileşeceği ve yağışların azalacağı öngörülüyor.

Murat Şahin, bu tür kuvvetli hava olayları öncesinde yapılan tahmin ve uyarıların yanı sıra, olay sonrası teknik rapor ve analizlerin faydalı olacağını ifade etti. Bu çalışmalar, benzer olayların gelecekte daha iyi yönetilmesine yardımcı olabilir.

yeni-proje-15.jpg

Balkanlar kökenli soğuk hava dalgası, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Kuzey Ege bölgelerinde etkili olacak ve hava sıcaklıklarını düşürecek. İstanbul'da Pazar ve Pazartesi günlerinde yağışların etkili olacağı, İzmir'de ise kıyı bölgelerde çok kuvvetli yağışlar yaşandığı bilgisi verildi. Murat Şahin, 19-20 Eylül tarihlerinde hava koşullarının iyileşeceğini ve bu süreçte yapılacak tahmin ve analizlerin önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN