Metrobüs faciasında yeni görüntüler: 1 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı kazada iki araç böyle çarpıştı

İstanbul Küçükçekmece’de, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, metrobüsün İBB’ye ait bir araca çarpmamak için ani manevra yaptığı ve bu sırada karşı yönden gelen başka bir metrobüse çarptığı net bir şekilde görülüyor.

İstanbul Küçükçekmece’de bu sabah Beylikdüzü yönünde ilerleyen bir metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen bir başka metrobüse yandan çarptı. Kaza anında metrobüsün hızla savrulup bariyerlere vurması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır olmak üzere toplam 50 kişi yaralandı.

KAZANIN SEBEBİ VE EN NET GÖRÜNTÜLER

Kazanın nedenine ilişkin ortaya çıkan net görüntüler, metrobüsün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir araca çarpmamak için ani bir manevra yaptığını ve bu sırada karşı yönden gelen metrobüse çarptığını gösteriyor. Kaza sonrası her iki araç da savrulup bariyerlere çarparak durabildi.

9933837.jpg

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralananlardan 7'si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 2 kişinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

GÖZALTILAR VE SORUŞTURMA

Kazanın ardından 2 şoför ve 2 denetim amiri gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, kazayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

9933838.jpg

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya ilişkin bir açıklama yaparak, “Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor." dedi.

9933839.jpg

VALİLİKTEN GÜNCEL AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nin yaptığı son açıklamaya göre, kazada hayatını kaybeden kişi sayısı 1 olarak doğrulanırken, yaralı sayısı 50 olarak güncellendi. Valilik açıklamasında, "Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibarıyla 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN