Ortaokul öğrencileri için MEB’ten karar: Buralara yerleşecektirilecekler

Ortaokul öğrencileri için MEB’ten karar: Buralara yerleşecektirilecekler

MEB’den Önemli Duyuru: Ortaöğretime Yerleşemeyen Öğrencilerin Yerleştirme Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün ortaöğretime yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir yerleştirme süreci başlattı. 26 Ağustos 2024 tarihli açıklamada, yeterli puan alamayan veya tercih yapmayan öğrencilerin nasıl yerleştirileceği konusunda önemli bilgiler verildi.

Başvurularınızı Zamanında Yapın

MEB, ortaöğretim sınavlarından yeterli başarı elde edemeyen ya da tercih yapmayan öğrencilerin başvurularının alındığını duyurdu. 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılan başvuruların ardından, 16 Ağustos itibarıyla boş kontenjanı bulunan okullara yerleştirmeler gerçekleştirilmişti. Ancak, hala yerleşemeyen öğrencilere dair taleplerin geldiği belirtildi.

Yerleştirme Süreci ve Boş Kontenjanlar

MEB, yerleşemeyen öğrenciler için yerel yerleştirme sürecinin başlayacağını açıkladı. İl ve İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu aracılığıyla, boş kontenjanı bulunan okullara sırasıyla kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanları üzerinden yerleştirmeler yapılacak. Kontenjan fazlası oluşan başvurularda, öğrencilerin ortaokul başarı puanları dikkate alınacak. Eğer puanlar eşit olursa, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu puanlarına göre başarı puanı daha yüksek olan öğrencilere öncelik verilecek.

Kayıt Süreci ve Bilgilendirme

Başvuruda bulunan öğrencilerin kayıt işlemleri, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından 20 Ekim 2024 tarihine kadar e-okul sistemine işlenecek. Yerleşemeyen öğrenci listeleri göz önünde bulundurularak, velilerin bilgilendirilmesi sağlanacak ve sürecin aksamadan ilerlemesi için gerekli önlemler alınacak.

Sonuç Olarak

Ortaöğretime yerleşemeyen öğrenciler için başlatılan bu yerleştirme süreci, eğitim hayatlarına devam etmeleri açısından büyük önem taşıyor. MEB’in belirttiği tarihlere dikkat edilmesi ve başvuruların zamanında yapılması, öğrencilerin eğitim fırsatlarından yararlanmaları için kritik bir adım olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN