Apple’ın en büyük ikinci pazarında devlerin rekabeti: ABD yaptırımları Huawei’ye işlemiyor

Apple’ın en büyük ikinci pazarında devlerin rekabeti: ABD yaptırımları Huawei’ye işlemiyor

2019 yılından bu yana ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya olan Huawei’nin kendi geliştirdiği çipe sahip akıllı telefonun tanıtılmasına günler kala, teknoloji devinin ABD merkezli Apple ile rekabeti tekrar gündemde. Apple, Çin pazarını en büyük ikinci pazarı olarak değerlendirirken Huawei, yaptırımların ardından geliştirdiği işletim sistemi ve diğer teknolojilerle pazardaki payını artırmaya başladı.

‘Ulusal güvenlik’ gerekçesiyle ABD’nin yaptırım uyguladığı ve Google’ın Android işletim sistemini kullanmasını yasakladığı Huawei, Harmony OS işletim sistemine sahip yeni telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanırken, yaptırımlara rağmen satışlarını artıran ve kendi çiplerini geliştiren Huawei ile Apple’ın rekabeti kızışıyor.

APPLE İLE BAŞA BAŞ GİDİYOR

Huawei’nin Mate 70 modelini şimdiye kadarki en gelişmiş telefon çipiyle piyasaya süreceği belirtilirken Apple, Çin'i hala ABD'den sonra ikinci büyük pazarı olarak görüyor. Ancak endüstri araştırmacısı IDC'ye göre, Huawei'nin Çin'deki genel pazar payı, geçen yılın ilk çeyreğindeki yüzde 8,6'dan bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 15,3'e yükseldi ve son çeyreklerde Apple ile başa baş gidiyor.

Huawei'nin satışlardaki başarısının, güçlü kamera ve yapay zeka gibi özellikleri sayesinde iyileştiği kaydedilirken, fiyat yönünden Apple’a göre daha uygun olarak öne çıkıyor. IDC yetkilisi Bryan Ma, "Mate 70, Çin pazarında Apple'a daha fazla baskı yapmaya devam edecek. Huawei'nin çipleri özellikle güç verimliliği açısından Apple'ın gerisinde kalsa da, kullanıcılar şarj endişesi duymadan günü geçirebildiği sürece bu pratikte çok fazla fark yaratmayabilir" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2.jpg

KISITLAMALARA KARŞI YERLİ TEKNOLOJİ

Wall Street Journal’de yayınlanan habere göre, Huawei’nin yerli teknolojiyle yaptırımlara karşı koyduğu belirtilirken ABD’li yetkililer, Huawei ve diğer kara listeye alınmış Çinli firmaların ihracat kontrollerini nasıl aşabildikleri ve gelişmiş çip teknolojisine nasıl ulaştıkları konusunda incelemelerini yoğunlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN