İsrail ordusu Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı

İsrail ordusu Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bulunan hastaneleri kuşatarak sağlık hizmetlerini kesintiye uğrattığını duyurdu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, geçen hafta iki gün süren saldırılarında dört Filistinliyi öldürdüğü Batı Şeria'nın Tulkerim kentini yeniden hedef aldı. Yeni baskın sırasında, bölgedeki hastanelerin kuşatıldığı ve sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde aksadığı bildiriliyor. Bu gelişmeler, bölgede insani kriz ve tıbbi acil durumları daha da derinleştirdi.

Açıklamada, "İşgalci (İsrail), şu ana kadar kentteki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor." denildi.

İsrail ordusunun aynı zamanda Tulkerim Mülteci Kampı'nı sıkı ablukaya aldığı ve İsrail güçlerinin bölgedeki altyapı ile evleri yıktığı aktarıldı.

Öte yandan Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yayımlanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"İSRAİL'İN HEDEFİNDE HALKIMIZI KORKUTMAK, MEŞRU HAKLARINI İNKAR ETMEK VARDIR"

"Batı Şeria'nın farklı kentlerindeki saldırı ve kuşatmaların oluşturduğu tehlikeli gerilim, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırımla bütünleşiyor. İsrail'in hedefinde halkımızı korkutmak ve ulusal meşru haklarını inkar etmek vardır."

İsrail'in durmak bilmeyen saldırılarıyla Filistin halkını tehcir etme ve etnik temizlik gerçeğini dayatma girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, topraklarına bağlılığından taviz vermeyen Filistin halkının her türlü komployu sonuçsuz bırakacağı vurgulandı.

İsrail'in saldırılarına karşı tüm düzeylerde harekete geçileceği, bunun ilk adımı olarak da İsrail işgaline karşı Filistin'in tüm köy ve kamplarında birliğin sağlamlaştırılacağı kaydedilen açıklamada, İsrail'in planlarına karşı uluslararası düzeyde harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda şu ana kadar en az 29 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN