Kimse bu güzelliğin farkında değil! 1 değil tam 10 tane bulunuyor! Serinlemek isteyen kendini buz gibi sulara bırakıyor

Kimse bu güzelliğin farkında değil! 1 değil tam 10 tane bulunuyor! Serinlemek isteyen kendini buz gibi sulara bırakıyor

Tatil planını Türkiye'de yapanlar bu güzelliklerin tadına varmalı. Bu kez Antalya ve Muğla değil Adana'nın Aladağ ilçesi doğal oluşumlarıyla tatil severlerin odak noktası oluyor. Küp Şelaleleri doğal güzellikler ve yaban hayatı ile ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Adana'nın Aladağ ilçesinde yer alan Küp Şelaleleri, ilçeye 37 kilometre uzaklıkta 10 tane şelaleden oluşan muhteşem bir güzellik sunuyor. Şelale çevresinde yer alan yürüyüş alanlarında spor yapma tadını çıkarabileceğiniz gibi şelalenin oluşturduğu küçük göletlerde yüzme fırsatını da bulabilirsiniz.

DOĞANIN GİZLİ GÜZELLİĞİ

Toros Dağları'nda biriken karların erimesi ile birlikte tamamen doğal bir şekilde oluşan doğal güzellik buz gibi suları ve görkemli görüntüsü ile Adanalıları kendine çekiyor. Küp Şelaleleri, benzersiz bir deneyim sunarken turistlerin de son zamanlarda en çok tercih ettiği destinasyon alanları arasında yer alıyor. Doğa turizmi içinde mükemmel bir bölge olarak karşımıza çıkan Adana, turistler tarafından çok sık ziyaret ediliyor.

Çukurova'nın gizli cenneti: Küp Şelaleleri

Doğu Akdeniz'in sıcak iklimi ve neminden bıkanlar serin yerler ararken hayatı kolaylaştırmak için buz gibi akan sularda günün tadını çıkarıyor. Küp Şelaleleri, Serinlemek isteyenlerin ilk adresi oluyor.

Küp Şelalesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Gidilir? – Adana Başka

KÜP ŞELALELERİ'NE NASIL GİDİLİR?

Küp şelalesine ulaşım sağlamak isteyenler için farklı alternatifler bulunmaktadır. En kolay ve düzgün olanı Mansurlu Yaylası yolu olmaktadır. Adana merkezden Kozan yoluna doğru ilerlediğinizde Kozan'a 10 kilometre kala bulunan kavşaktan sola doğru Mansurlu-Yahyalı yoluna dönerek Tufanlı, Postkabasakal, Akarca ve Salmanlı Köylerini takip edip salmanlı köyünden sonra Nehir üzerindeki köprüyü geçtiğinizde yolu takip ederek şelalelere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN