Kayıp Narin olayında dikkat çeken HTS ayrıntısı: Amca o gün Batman'a gitmemiş!

Kayıp Narin olayında dikkat çeken HTS ayrıntısı: Amca o gün Batman'a gitmemiş!

Diyarbakır'da 13 gündür kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın muhtar amcası S.G. savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilirken soruşturmada çarpıcı detayı eski cinayet masası komiseri duyurdu. Şüphe oklarının yöneldiği amcanın HTS kayıtları Narin'in kaybolduğu gün Batman’a gitmediğini gösterdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ağustos'ta Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G, jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan zanlı, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Edinilen son bilgilere göre, amcanın aracında yapılan teknik incelemelerde Narin’e ait dokulara ulaşılmıştı. CNN TÜRK canlı yayınına katılan emekli cinayet masası komiseri kayıp Narin’in amcası hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ht.jpg

AMCANIN O GÜN BATMAN’A GİTMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Emekli cinayet masası komiseri tüm detayları inceleyerek şunları ifade etti:

“Amcanın Narin’in kayıp olduğu gün Batman’a gittiğini iddia etmişti. Ancak HTS kayıtlarında (GSM numaralarının geçmişe yönelik arayan, aranan, arama zamanı, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonları verilerini içeren raporlardır) amcanın o gün Batman’a gitmediği ortaya çıktı.

Öte yandan bölgeden jandarmaya yapılan ihbarlarda, amcanın arabasında battaniye altında bir şey göründüğü belirtiliyor.

zui-copy.jpg

Bu ihbar sonrası amcanın gözaltına alındığı ve sonrasında da teknik çalışmalara ağırlık verildiği yönünde. Bu ihbar sonrası amcanın gözaltına alındığı ve sonrasında da teknik çalışmalara ağırlık verildiği yönünde.

Bu teknik çalışmalar da karanlık oda çalışması. Araç karanlık bir odaya alınır ve özel ışıklarla araç üzerine, saç teli, deri döküntüsü, kıyafet yünü gibi unsurlar aranır.

Anlaşılan o doku örneklerine alındığı için amca gözaltına alındı ve halen gözaltında.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN