Fenerbahçe-Alanyaspor maçının ardından şok olay: Yargıtay savcısına yumruklu saldırı

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun otoparkında yaşanan tartışma, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’in ağır bir saldırıya uğramasıyla sonuçlandı. Olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, saldırganın yedi ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Savcıya saldıran firari şüphelisi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu.

Fenerbahçe ile Alanyaspor arasında 30 Ağustos Cuma akşamı oynanan maç sonrası Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun otoparkında meydana gelen olay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'in ağır bir saldırıya uğramasına neden oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İşçimen'e saldırı: 1 kişi yakalandıYargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen

Maçın ardından stadyumu dolduran binlerce taraftarla birlikte stadyumdan ayrılmak üzere olan Savcı İşçimen, otopark çıkışında arkasından gelen yoğun korna sesleriyle irkildi. Aracını sürmekte olan savcı, durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünerek, uyarıda bulunmak amacıyla aracından indi.

Olay yerinde bulunan güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere göre, saldırgan, hiçbir tereddüt göstermeden savcıya yöneldi ve ani bir yumrukla İşçimen’i yere düşürdü. Yere düşen savcı, saldırganın yumruklarına maruz kaldı. Savcı, kendini savunmaya çalışırken, saldırgan olay yerinden hızla kaçtı.

Güvenlik güçleri, kısa süre içinde saldırganın kimliğini tespit etti ve şahsın yedi ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

TESLİM OLDU

Tartışmanın ardından İşçimen'i darbettiği belirlenen firari şüpheli E.G, soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

HAKARET EDEN KİŞİ DE YAKALANDI

İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İşçimen'e yapılan saldırı sonrası başlatılan soruşturmada diğer kişi de yakalandı.

Polis, İşçimen'e hakaret eden T.T.İ'yi yakaladı. Emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN SERT TEPKİ

Ekol TV'de yer alan habere göre; olayın hemen ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı ve savcıya geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Tunç, saldırganın yakalanması ve adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm adımların atıldığını belirterek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Kadıköy’de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e yapılan fiziksel saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırı, yargı camiamızı ve bizleri derinden yaralamıştır. Saldırganın yakalanması ve adaletin tecelli etmesi için gereken tüm adımlar atılacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN