Famagusta’nın kadrajında kirli bir propaganda var

Famagusta’nın kadrajında kirli bir propaganda var

Disney+ ile yaşanan Atatürk filmi skandalının ardından bir başka kriz de Netflix ile ortaya çıktı. Platform, Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan Rum dizisini yayımlayacağını duyurdu. Kıbrıslı Türklere yapılan katliamlardan bahsedilmeyen diziye platform kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

Türkiye’nin hassasiyetlerini yok sayan dijital yayın platformu Netflix yine bir skandala imza attı. Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtarak anlatan dizi ‘Famagusta’ 20 Eylül’den itibaren Netflix’te yayınlanacak.

Güney Kıbrıs yapımı dizide, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı, tarihi gerçekler çarpıtılarak yer alırken, kara propaganda niteliğindeki dizide, Barış Harekâtı öncesi Kıbrıs’taki Rum çetelerinin Türklere yönelik toplu katliamlarından bahsedilmiyor. Gazimağusa’nın Rumca adının verildiği dizide, Türk askerinin sivil hassasiyeti de görmezden gelinirken diziyi yayımlama kararına Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden birçok kullanıcı tepki gösterdi.

Kıbrıs Türkleri “Türk askeri barışın güvencesidir, bizi katliamdan, işgalden kurtardı” dedi. Birçok kullanıcı platforma aboneliklerini iptal edeceklerini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Tepkiler çok büyük gerek KKTC gerek Türkiye Cumhuriyetinden büyük tepkilerin olduğunu görüyorum. Bu beni memnun etti. Netflix’in böyle bir siyasi olaya tek taraflı görüş açısı ile alet olması kendilerine hiç yakışmamıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da “Famagusta adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle GKRY’nin kara propagandasına hizmet etmektedir” diyerek karara tepki gösterdi. Türkiye’de geçen yıl yayına başlayan bir başka dijital yayın platformu Disney+ da Atatürk dizisini 2023 yılında yayınlanacağını açıklamasına rağmen sürpriz şekilde vazgeçmişti. Disney’in bu kararında Ermeni lobisinin baskılarının etkili olduğu iddia edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN