Cezaevinden çıkıp İzmir’de dehşet saçtı: Müebbet hapis cezası bulunan şahıs 2 kişiyi öldürdü 1 kişiyi yaraladı

Cezaevinden çıkıp İzmir’de dehşet saçtı: Müebbet hapis cezası bulunan şahıs 2 kişiyi öldürdü 1 kişiyi yaraladı

İzmir'de Bülent Şengün isimli bir şahıs, taksiciyi öldürdükten sonra yoldan geçen bir aracı gasbetti. Gasbettiği araçla gittiği markette bir çalışanı ağır yaralayan Şengün, ardından ATM'den para çeken bir kişiyi gasbedip tabancayla vurarak öldürdü. Şengün'ün, daha önce 'adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası aldığı, ancak denetimli serbestlikle dışarı çıktığı ortaya çıktı.

İzmir’de yaşanan korkunç olayda, Bülent Şengün (37) isimli bir şahıs, kısa süre içinde gerçekleştirdiği seri gasp ve cinayetlerle korku yarattı.

Şengün, önce bir taksiciyi gasbederek öldürdü, ardından bir hafif ticari aracı çaldı ve bu araçla bir markete giderek soygun girişiminde bulundu. Market çalışanını yaralayan şüpheli, olaydan kısa süre sonra bir ATM’den para çeken bir kişiyi de öldürerek kaçışını sürdürdü. Ancak polis tarafından yürütülen takip sonucu yakalandı ve gözaltına alındı.

9955985.jpgBülent Şengün

ÖNCE TAKSİCİYİ ÖLDÜRDÜ

Olay, İzmir’in Ayrancılar Mahallesi’nde başladı. İddiaya göre, Bülent Şengün, taksici Arif Karabacak’ın kullandığı 35 AP 582 plakalı taksiye binerek Yazıbaşı Mahallesi’ne gitmek istedi. Taksici Karabacak’ı ıssız bir tarlaya götüren Şengün, burada yanında taşıdığı tabancayla taksiciyi başından vurdu. Karabacak’ın öldüğünden emin olan şüpheli, takside bulunan paraları alarak kaçtı.

9955986.jpg

TİCARİ TAKSİYİ GASBETTİ

Kaçış sırasında, yolda rastladığı bir hafif ticari aracı gasp eden Şengün, aracın sürücüsünü etkisiz hale getirerek Torbalı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne doğru yol aldı.

Burada bir markete giren Şengün, market çalışanı İlayda Algar’ı tabancayla tehdit ederek soygun girişiminde bulundu. Ancak kendisine direnen Algar’ı tabancayla vurarak ağır yaralayan şüpheli, hızla olay yerinden uzaklaştı.

ATM'DEN PARA ÇEKEN VATANDAŞI ÖLDÜRDÜ

Olayın bildirilmesi üzerine İzmir Emniyeti alarma geçti. Polis ve jandarma ekipleri, şüphelinin peşine düştü. Bu sırada Şengün, gasp ettiği hafif ticari araçla Karabağlar ilçesine geçti. Paşaköprü Mezarlığı yakınlarında bir ATM’den para çeken Engin K. isimli kişiyi de hedef alan Şengün, bu kişiyi gasp edip tabancayla vurarak öldürdü.

Kaçışını sürdüren Bülent Şengün, Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi’ne doğru yol alırken, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilip takibe alındı. Kısa süre sonra polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanan Şengün, gözaltına alındı ve Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada yapılacak ilk işlemlerin ardından zanlının Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edileceği öğrenildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VARMIŞ

İzmir'de dehşeti yaşatan Bülent Şengün’ün 2004 yılında Yazıbaşı Mahallesi'ndeki evinde öldürülen Salih Şahin'in katil zanlılarından biri olduğu öğrenildi. Bülent Şengün’ün ve bir arkadaşının Şahin’i parası için öldürdükleri ve bu nedenle ‘adam öldürmek'ten müebbet hapis cezası aldıkları, ayrıca ‘yağma’ suçundan suçlu bulanarak ceza aldıkları öğrenildi. 2019 yılında denetimli serbestlikten ötürü hapisten çıktığı ve karara itiraz edildiği belirtildi. Daha sonra 2020 yılında bir kez daha müebbet hapis cezası ile yine cezaevine gönderildiği öğrenilen Şengün’ün kısa süre sonra yeniden cezaevinden çıktığı ve Yazıbaşı’da ikametine devam ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (39)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
39 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN