Evinin ahırını baştan yarattı görenler hayran kaldı! ‘Burası sinek avlar’ deniliyordu: Şimdi yer bulmak mümkün değil

Evinin ahırını baştan yarattı görenler hayran kaldı! ‘Burası sinek avlar’ deniliyordu: Şimdi yer bulmak mümkün değil

Ankara Elmadağ’da yaşayan Hatice Kaplan, evinin ahırını baştan yarattı görenler hayran kaldı. Yıllardır büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırı yenilikçi bir fikirle değerlendiren Kaplan, başarısız olacağı yönündeki söylentilere aldırmadan çıktığı yolda başarıya ulaştı…

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan Hatice Kaplan (51), ailesinin yıllarca büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırı, sıra dışı bir şekilde restorana dönüştürdü. Kaplan, eski ahırı restore ederek, mekâna özgün bir yöresel restoran atmosferi kazandırdı. Restoranda, köy kahvaltısı, yöresel yemekler ve çeşitli içecekler sunuluyor. Kaplan’ın bu yaratıcı dönüşüm projesi, hem bölge halkı hem de ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topluyor.

ankara-elmadagda-ahirini-restorana-ceviren-hatice-kaplan-3-001.jpg

YÖRESEL RESTORANA ÇEVİRDİĞİ AHIR

Hatice Kaplan, Elmadağ’da konserve ürünleri üretip satarak geçimini sağlarken, iki yıl önce annesinden devraldığı ahırı restorana dönüştürme kararı aldı. Hayvanları sattıktan sonra, bir kısmı depo olarak kullanılan ahırı temizleyip restorasyon sürecine başlayan Kaplan, maliyetleri düşürmek amacıyla eski eşyaları geri dönüştürdü. Komşularının atmak istediği masa, ayakkabı, kumaş ve kapı gibi çeşitli eşyaları alarak yeni bir görünüme kavuşturdu ve mekânı bir yöresel restorana dönüştürdü.

ankara-elmadagda-ahirini-restorana-ceviren-hatice-kaplan-1-001.jpg

Kaplan, eski köy evi atmosferini yaşatmayı amaçladığını belirterek, "Buranın bir kısmı ahır, bir kısmı depo olarak kullanılıyordu. Her yeri temizleyerek işe başladım. Dekorasyon işleriyle hep ilgilenirdim, ahırı dönüştürürken de bu yönümü kullandım. Rutubetten dolayı zorluklar yaşadım ama sonunda güzel bir mekan ortaya çıktı" dedi. Eski eşyalardan dekorlar oluşturmanın yaşam tarzı haline geldiğini belirten Kaplan, "Bahçemde bir sürü eski eşyam vardı, hepsini değerlendirip kullandım. Örneğin, komşunun attığı eski bir televizyonu bulup dekor olarak kullandım, eski pencerelerden perde yaptım ve görenlerin çok hoşuna gitti. Annem başta benimle dalga geçmişti, 'Buraya kim gelecek?' diyordu. Ancak eşimin de desteğiyle bu işi başardım. Şimdi gelen herkes, geçmişinden bir parça buluyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. 'Başka yerler yok mu?' diye soranlara, 'Burada her şey doğal, buranın atmosferini başka yerde bulamazsınız' diyorum" diye konuştu.

ankara-elmadagda-ahirini-restorana-ceviren-hatice-kaplan-2-001.jpg

AHIRDAN DÖNÜŞEN RESTORANA YOĞUN İLGİ

Hatice Kaplan’ın eski ahırı restorana dönüştürme süreci, yenilikçi bir proje olarak dikkat çekiyor. Restoranda sunulan köy kahvaltısı ve yöresel yemekler, bölge halkı ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kaplan’ın restorasyon sürecinde kullandığı eski eşyalar ve dekorasyon fikirleri, mekâna özgün bir atmosfer kazandırarak ziyaretçilerin geçmişe yolculuk yapmalarını sağlıyor.

ankara-elmadagda-ahirini-restorana-ceviren-hatice-kaplan-4-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN