Yapımı 7 ay sürüyor, 70 bin liraya satılıyor! Ustası ilmek ilmek elleriyle yapıyor, taleplere yetişemiyor

Yapımı 7 ay sürüyor, 70 bin liraya satılıyor! Ustası ilmek ilmek elleriyle yapıyor, taleplere yetişemiyor

Dünyada eşi benzeri bulunmuyor yapımı ise 7 ay sürüyor. Ustasının elinde İlmek ilmek çıkan bu eşsiz eserlere gelen taleplerin haddi hesabı da bulunmuyor. Sivaslı ustanın elinden çıkan ürünler 70 bin TL'den alıcı buluyor. İşte tüm detaylar…

Sivas'ta yaşayan ve ürettiği bıçakların sağlamlığıyla Türkiye'de bilinen bıçak ustası Topkapı Sarayı'nda bulunan bıçaklardan etkilenerek dünyada eşi benzeri olmayan bir bıçak üretimi gerçekleştirdi. Normal boyutlarda bir Sivas bıçağının 3 katı büyüklüğüne sahip olan bir bıçak tasarlayan Emre Göçeri, çeliğin üzerine gravür işleme yaparak dünyada bir ilke imza attı.

Tasarımı ve üretimi toplamda 7 ay süren bu bıçaklar Emre Göçeri'nin elinden çıkıyor. Kuruması için 22 yıl beklenen manda boynuzu kullanılarak yapılan bu bıçaklar görenleri de hayran bırakıyor. Bu bıçaklar için 50.000 TL teklif edildiğini söyleyen göçeri bıçağın fiyatının 70.000 olduğunu belirtti.

YÜZYILLIK İŞLEMELER KULLANILIYOR

Topkapı ziyaretinin ardından eserlerden çok etkilenen Emre Göçeri farklı bir bıçak yapma kararı aldı. Göçeri, birçok modelde bıçak üretildiğini ancak Topkapı Sarayı'ndaki kılıcı inceledikten sonra çelik merakı başladığını aktardı. Fatih Sultan Mehmet'in kılıcını incelemesi ile birlikte dövme Çelik yapmaya karar alan Göçeri, günümüzde kılıcın talep edilmeyeceğini belirterek bunu bir bıçak üzerine dökmeye karar verdi.

Yapımı 7 ay sürdü, 70 bin TL'ye satışa sunuldu - BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ

Dedesinin 100 sene önceki işlemelerini incelediğinde kafasında birçok farklı proje canlandığını belirten Göçeri, işlemeleri el kalemi ile gravür şekilde ortaya koymanın farklı bir deneyim olacağını söyleyerek bu işi başarıyla sonuçlandırdığını aktardı. Son zamanlarda makine gravür diye Piyasada satılan birçok ürün olduğunu belirten Göçeri, “Makinaya yazılımı yapıyorsunuz, işlemeyi giriyorsunuz ve makine ona lazer ile işlemeyi yapıyor. Biz bunu lazer kalemler ile değil de el yazması eski oyma kalemlerle bal mumu ile işleye işleye yaptığımızı bir model çıkartmak istedik ve Allah yardım etti oldu” dedi.

EN KÜÇÜĞÜ 40 GÜNDE TAMAMLANIYOR

Tamamen el işçiliği kullanarak ortaya çıkan bu eserin sapında 22 sene boyunca bekletilmiş manda boynuzu kullanıldığını belirten genç usta, yıllanmış manda olduğunu boynuz üzerindeki damarlardan anlaşılabildiğine vurguladı. Çeliği kadar mandanın da antika olduğuna dikkat çeken Göçeri, mandanın pek bulunmadığını belirterek dişi bandı boynuzu olması gerektiğini erkek manda boynuzunun kullanılmadığını aktardı. Gösterdiği herkesin bu ürünü çok beğendiğini aktara göçerim protokol kısmının bile beğendiğini belirterek ikincisini yerine koyacak bir ürünlerinin olmadığını da ifade etti.

Bakış açısını değiştirdi, siparişlere yetiştiremiyor

Bunun minyatürlerinin yapıldığını belirten Göçeri, bu bıçağın ayrı olduğunu belirterek şimdiye kadar kötü diyen bir kişinin bile olmadığına dikkat çekti. Bazı kişilere abes gelecek bir durum olduğunu ifade eden Göçeri, projeyi çizerken fiyatı da düşünmek zorunda olduklarına söyledi. 3000-5000 TL'ye satmak istediklerini ancak ellerinde benzer bir ürün olmadığını ve eşsiz bir eser ortaya çıkarttıklarını belirterek fiyatının 70.000 olduğunu aktardı. Yalnızca minyatürlerinin 40 günde yapıldığını belirten Göçeri, 55 gün öğrenim süreci olduğunu Hatta projeyi yapmak için Topkapı Sarayı'na iki kez daha gitmek zorunda kaldığını aktardı. Göçeri, ilk gittiğinde fotoğraf çekmesine izin vermediklerini ve hemen hemen eseri ortaya çıkartmak için 7 aylık bir süreç geçirdiğinin de altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN