Alman otomotiv tarihinde bir ilk yaşanıyor! Binlerce çalışana kötü haber, dev firma fabrikasını kapatıyor

Alman otomotiv tarihinde bir ilk yaşanıyor! Binlerce çalışana kötü haber, dev firma fabrikasını kapatıyor

Alman otomotiv sektörü böyle bir çöküş görmedi. Binlerce çalışanı bulunan dev fabrika kapılarını kapatıyor. Çalışanlar kara kara düşünüyor Alman otomotiv tarihi ise bir ilki yaşıyor. Şirket 87 yıllık tarihine büyük kapanmayı ekliyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Almanya'da bulunan bazı fabrikaları kapatma kararını değerlendirme sürecini aldı. Olası bir kapanma durumunda şirket 87 yıllık tarihinde Almanya'da bir iki yaşayacak.

ALMAN TARİHİNDE BİR İLK

Otomotiv sektörünün nabzını tutan Alman üretici Volkswagen, artan maliyetlere yetişemeyince çözümü fabrika kapatmakta buldu. Almanya'daki fabrikasını kapatma planları yapan dev şirket binek otomobillerin yanı sıra diğer grupları da hedef alan önlemleri ile gündeme geldi.

Volkswagen'den kritik karar! Almanya'daki fabrikalarını kapatıyor - SDN

Şirket istihdamını sağlayabilmek için 2029 yılına kadar şirketi güvende tutmak için sendikalarla yapılan anlaşmanın sona erdirilmesi de şirket gündeminde yer alıyor. Olası bir kapanma durumunda ise şirketin 87 yıllık tarihinde Almanya'da ilk kapanma durumunu yaşayacağı da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN