Klimadan bulaşan bakteri can aldı

Klimadan bulaşan bakteri can aldı

Kuzey İtalya'nın Milano kentinde klimadan bulaşan Legionella bakterisi nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 53 vaka tespit edildi. Sağlık yetkilileri, enfeksiyonun kaynağını belirlemek için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Kuzey İtalya'nın Milano kentinde çıkan büyük salgın sırasında Lejyoner hastalığına yakalanan 4 kişi hayatını kaybetti.

T24'te yer alan habere göre, yetkililer, insanların evlerine ulaşan su kaynağından ötürü yayıldığı düşünülen enfeksiyonun kaynağını bulmak için çabaladıklarını ifade etti.

Akciğer enfeksiyonu, klima veya jakuzi gibi yerlerden gelen su damlacıklarının solunması sonucu oluşuyor. Legionella bakterisine maruz kalan çoğu kişide herhangi bir belirti görülmüyor ancak hastalananların yüzde 15'i, yaşamı tehdit eden ve zatürreye yol açabilen ciddi bir durumun eşiğine geliyor.

Yerel sağlık otoritesinin verilerine göre, Lombardiya bölgesinde en az 53 vaka kaydedildi. 12 kişi hastaneye kaldırılırken, 4 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık yetkilileri, hayatını kaybedenlerin 70 yaş üstü hastalar olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, en yaygın bulaşma şekli kirli su kaynaklarından çıkan enfekte suların solunması yoluyla oluyor.

Lejyonella bakterileri birkaç gün boyunca kullanılmayan duş ve musluklarda barınabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN