Narin cinayetinde amca ile R.A'nın yazışmaları ortaya çıktı: "Tamam daha ölmemiş"

Narin cinayetinde amca ile R.A'nın yazışmaları ortaya çıktı: "Tamam daha ölmemiş"

Narin'i öldürmekle suçlanan Salim Güran'ın 15 yaşındaki işçisi R.A.'yla yazışmaları dosyaya girdi. R.A.'nın "Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş" şeklindeki mesajları dikkat çekti.

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, cinayeti işlemekle suçlanan amca ve köy muhtarı Salim Güran ile 15 yaşındaki işçisi R.A.'nın arasında geçtiği öne sürülen yazışmalar gün yüzüne çıktı. Bu yazışmanın cinayet düğümünün çözülmesine yardımcı olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, amcası ve aynı zamanda köy muhtarı Salim Güran ile 15 yaşındaki işçisi R.A. arasında yapılan mesajlaşmalar soruşturma dosyasına eklendi.

R.A.’nın ifadesine göre, Salim Güran kendisine "Sondaki köşede bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey yamacın köşesinde" şeklinde mesaj attı ve buna karşılık R.A. "Tamam, henüz bende değil/tamam daha ölmemiş" diyerek cevap verdi. Bu mesajlar, soruşturma savcıları tarafından cinayetle ilgili önemli bir kanıt olarak değerlendiriliyor.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre savcılık ifadesinde, R.A. kendisine yöneltilen bu mesajlaşmaları hatırlamadığını iddia ederken, sorgu esnasında birçok soruya da çelişkili yanıtlar verdi. R.A., olay günü Salim Güran’ın saat 14.00'ten sonra tarlada kendisiyle birlikte olduğunu savunmasına rağmen, olayla ilgili diğer şüphelilerin beyanlarıyla örtüşmeyen ifadelerde bulundu.

Soruşturma sırasında, R.A.'nın Salim Güran'ı korumaya çalışıp çalışmadığı sorulduğunda, bunu reddetti ve Salim Güran’ın yalnızca kıyafet değiştirmek için kısa süreliğine yanından ayrıldığını iddia etti. Bu çelişkili ifadeler, soruşturmanın seyrini daha da karmaşık hale getirirken, Salim Güran’ın işlediği iddia edilen suçun ardındaki detaylar netleşmeye çalışılıyor.

İşte o mesajlar:

Salim Güran: O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş.

R.A.: Eee

Salim Güran: Biri yerde

R.A: Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş.

screenshot-2-001.jpg

O YAZIŞMAYI HATIRLAMADI

Söz konusu mesajlaşma sorgu sırasında R.A.'ya soruldu. R.A. "Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum" iddiasında bulundu.

Ayrıca R.A. sorgu sırasında birçok soruya çelişkili yanıtlar verdi. İfadesinde özellikle muhtar Salim Güran'ın üstünü değiştirmek dışında saat 14:00'dan sonra yanından hiç ayrılmadığını ve tarlada olduklarını iddia eden R.A., Salim Güran'ın 14.00-15.00 saatleri arasında yanlarına geldiğini, "Ben eve gidip üstümü değiştirip geleceğim" dedikten sonra gittiğini, 5-10 dakika sonra muhtarın tekrar sondajın başına geldiğini öne sürdü.

Soruşturma savcısı, Salim Güran'ın ifadesinde tarladan başka yerlere gittiğine yönelik ifadeleri hatırlatarak "Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir" diye sordu. Ancak R.A., "Bu çelişkiye ilişkin söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi.

BEŞ GÖRÜŞMEYİ DE HATIRLAMADI

Şüpheliye Salim Güran ile 21 Ağustos günü 08.33, 15.52, 18.37, 18.52 ve 18.54'te yaptığı görüşmeler de soruldu. Ancak R.A. bu görüşmeleri hatırlamadığını öne sürdü.

İfadede Nevzat B.'nin 15.08'den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim Güran'ın kendisine Narin'in babası Arif Güran'ın ahırının olduğu taraftaki tepe kısmından seslenerek "Hazırlan, seninle işimiz var" dedikten kısa süre yanına geldiğini ve Narin'in bedenini kendisine verdiğini beyan ettiği anımsatıldı.

Buna karşılık R.A.'nın saat 14.00'dan 20.00'a kadar Salim Güran'ın yanından ayrılmadığını beyan ederek çelişkiye düştüğü sorguda söylendi. R.A. ise "Bu hususta diyecek bir şeyim yoktur" ifadesini kullandı.

"SALİM'İ NEDEN KORUMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Soruşturma savcısı, "Tüm bu çelişkiler ışığında neden Salim Güran'ı korumaya çalışıyorsunuz" diye soruldu. R.A. ise "Ben Salim'i korumuyorum. Salim saat 14.00'dan sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN