Fındığa alternatif ekiliyor, bir dönümden 5 kat fazla kâr getiriyor! Karadenizlilerin yeni gelir kapısı olacak

Fındığa alternatif ekiliyor, bir dönümden 5 kat fazla kâr getiriyor! Karadenizlilerin yeni gelir kapısı olacak

Fındığı ile ünlü Karadeniz artık o ürünle anılacak. Fındığa alternatif olarak ekiliyor bir dönümden 5 kat daha fazla kar sağlanıyor. Kazanmak isteyen Karadenizli yeni gelir kapısı olarak o ürünü toprakla buluşturuyor. Eken fazlasıyla kazanıyor, hem üreticinin hem tüketicinin yüzü gülüyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan fındık üreticileri uzun süredir ek gelir sağlamak amacıyla alternatif ürün arayışındaydı. Fındık bahçeleri yerine ilk olarak kivi üretimine yönelen üreticiler son zamanlarda aronya meyvesinde olan ilgi ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Sağlık açısından pek çok farklı fayda sağlayan aronya meyvesi kar oranı yüksek olması nedeniyle de fındık yerini alabilecek ürünler listesinde yerini alıyor. Ekonomik potansiyeli yüksek aronya meyvesinde hasat başladı.

EKONOMİNİN ANAHTARI “ARONYA”

Antioksidan açısından zengin bir meyve olarak bilinen aronya insan sağlığına sunduğu faydalarla da dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kanserle mücadele edici özellikleriyle bilinen aronya sağlık sektöründe de yoğun talep görüyor. Aronya meyvesinin işlenmesi ile birlikte çeşitli ürünler elde edilirken meyve ekonomik değerini arttırarak farklı alanlarda da değerlendirilme fırsatı sunuyor.

Süper Meyve 'Aronya', Denizli Topraklarını Sevdi... | Şifre Haber - Denizli Haberleri I

FINDIK ÜRETİCİLERİNE ALTERNATİF ÜRÜN

Karadeniz Bölgesi denildiğinde akla ilk olarak fındık gelirken son yıllarda vatandaşlar aronya ekmeye başladı. Son yıllarda yaşanan fiyat dalgalanmaları ve maliyet artışları dikkate alındığında üreticiler alternatif ürün arayışlarını da sürdürüyor. Öncelikle kivi üretimi ile başlayan bu değişim şimdilerde aronya meyvesi ile daha da çeşitli bir hale geldi. Alanya meyvesi fındığa kıyasla daha düşük maliyetlerle yetiştirilirken yüksek kar oranıyla fındık üreticileri içinde yeni bir gelir kapısı oluşturmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN