Belediyeden üniversite öğrencilerine 15 Bin TL ödeme! Başvurular 2 gün sonra bitiyor: Bu şartlara sahip olmak yeterli

Belediyeden üniversite öğrencilerine 15 Bin TL ödeme! Başvurular 2 gün sonra bitiyor: Bu şartlara sahip olmak yeterli

O belediyeden üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. Eğitim ve yaşam maliyetlerinin artış gösterdiği bu dönemde belediye öğrencilere 15 Bin TL ödeme yapacağını açıklarken, başvurular 2 gün sonra bitiyor…

Şişli Belediyesi, eğitim ve yaşam maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle zorluk çeken üniversite öğrencilerine destek olmayı sürdürüyor. Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Şişli’de ikamet eden ve üniversiteye yeni başlayan 18-25 yaş arası öğrencilere yılda bir defaya mahsus olmak üzere 15 bin TL burs vereceklerini duyurdu. İşte burs desteği ve başvuru süreciyle ilgili detaylar:

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK DESTEK

Başkan Şahan, üniversite hayatına adım atan gençler için müjdeli bir haber verdi. Şişli'de yaşayan ve lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, “İlk Bursum” projesi kapsamında 15 bin TL burs alabilecekler. Bu burs, eğitim hayatlarında onlara önemli bir maddi destek sağlayacak. Şahan, bursun yanı sıra “Eğitim hayatınız boyunca yanınızda olmaya devam edeceğim” şeklinde öğrencilerle olan desteklerinin süreceğini ifade etti.

sisli-belediyesi-universitelilere-burs-veriyor.jpg

BAŞVURU TAKVİMİ

Burs başvuruları, 1-15 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, Şişli Belediyesi'nin resmi web sitesi olan sisli.bel.tr veya 444 3112 numaralı Çözüm Merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruların değerlendirme süreci Ekim ayında tamamlanacak ve burslar Kasım ayında dağıtılmaya başlanacak.

BURS BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin şu koşulları sağlaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18-25 yaş arasında olmak,
  • Öğrenci ve ailesinin ikamet adresinin Şişli’de bulunması,
  • Lisans veya ön lisans bölümüne kayıtlı olmak,
  • Devlet veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyor olmak,
  • Örgün eğitim alıyor olmak,
  • Üniversiteye bu yıl yerleşmiş ve kaydolmuş olmak.

Bu burs programı, üniversiteyi yeni kazanan ve maddi açıdan destek arayan öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor. Şişli Belediyesi'nin bu adımı, eğitimde eşitlik ve destek sağlama konusunda önemli bir örnek teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN