Bakan Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile patlama ile ilgili güncel durumunu görüştü

Bakan Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile patlama ile ilgili güncel durumunu görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’daki çağrı cihazlarının patlatılmasıyla düzenlenen saldırıların ardından Lübnan Başbakanı Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'da son günlerde meydana gelen ve çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleştirilen saldırılar sonrası Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, saldırıların kınandığı ve Lübnan'a destek mesajları iletildiği belirtildi. Fidan, Lübnan hükümetinin ve halkının bu zorlu süreçte yanında olduklarını ifade etti.

BAKAN FİDAN, MİKATİ İLE GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla düzenlenen saldırılarla ilgili bilgi aldı. Fidan, görüşmede, patlamalardaki can kayıpları nedeniyle Lübnan halkına başsağlığı diledi.

LÜBNAN’DA ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Siyonist rejim İsrail'den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN