Ormanlar baltanın ucunda! Mavera Madencilik şirketine 11 ilde maden arama ruhsatı verildi

Ormanlar baltanın ucunda! Mavera Madencilik şirketine 11 ilde maden arama ruhsatı verildi

Küre Dağları'nın eteklerini kapsayan binlerce hektar alana verilen ruhsatlarda adı geçen 'Mavera' madencilik şirketine, 11 ildeki 20 farklı bölgede daha arama izni verildiği ortaya çıktı. Şirketin Van'dan Manisa'ya kadar geniş bir alanda izin alabilmesi soru işaretlerine yol açtı. Yeni orman bölgelerinde ağaç ve toprak tahribatının önünün açıldığı dile getirildi.

MERVE ŞİŞMAN

Türkiye’deki doğal güzellikler ve yeşil alanlar bir bir yok ediliyor. İkizköy’deki Akbelen Ormanı ile Çanakkale ve Balıkesir’in arasında kalan Kaz Dağları’ndaki orman katliamı kimseye ders olmazken şimdi de şirketlere yeni madenler için ormanlık araziler tahsis ediliyor. Mavera Maden İşletmeleri Limited şirketi 11 ilde toplamda 20 ayrı bölgede maden araması yapacak.

Maden için orman ve doğa katliamı devam ediyor. Mavera madencilik şirketi, altın, bakır, çinko, nikel, manganez, demir, kurşun ve molibden maden cinslerinin yeraltından çıkarmak için ormanlık alanları tahrip edecek.

'Mavera' madencilik şirketi, 11 ilde toplamda 20 ayrı bölgede maden araması yapacak. 'Mavera' madencilik şirketine verilen arama ruhsatları da Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde ‘Uygun bulunan maden arama ruhsatı talepleri’ adlı paylaştığı 26 sayfalık belgede görüntülendi.

screenshot-4.jpg

MAVERA MADEN İŞLETMELERİ LİMİTED ŞİRKETİNE 11 İLDE RUHSAT

Mavera madencilik şirketi 11 ilde maden araması yapacak. Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde ‘Uygun bulunan maden arama ruhsatı talepleri’ adlı paylaştığı 26 sayfalık belgeden.

screenshot-3.jpg

Mavera Maden İşletmeleri Limited şirketinin maden cinslerini çıkarmak için tahrip edeceği iller ve ilçeler şöyle sıralanıyor:

  • Van’ın İpekyolu ilçesinde Demir ve manganez,
  • Çorum’un Osmancık ilçesinde altın ve bakır,
  • Erzincan’ın Tercan ilçesinde bakır ve çinko,
  • Tunceli’nin Hozat ilçesinde bakır,
  • Bilecik’in İnhisar ilçesinde altın ve bakır,
  • Ordu’nun Gölköy bölgesinde altın, bakır ve çinko,
  • Manisa’nın Akhisar ilçesinde nikel,
  • Zonguldak’ın Alaplı ve Devrek ilçesinde bakır ve manganez,
  • Yozgat’ın Sorgun ve Akdağmadeni ilçesinde kurşun ve manganez,
  • Sivas’ın Suşehri ilçesinde kurşun, çinko ve bakır,
  • Erzurum’un Narman, Tekman, Şenkaya, Tortum bölgelerinde altın, bakır, demir, kurşun ve molibden aranacak.

KARAR’ın 17 Eylül Salı günü manşetine taşıdığı ‘Bir orman daha baltanın ucunda’ adlı haberinde Zonguldak, Bartın ve Kastamonu sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildiği belirtilmişti.

Mavera maden şirketinin toplamda 11 ilde daha maden arama ruhsatı aldığı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde yayımladığı belgelerle kanıtlandı.

Şirkete verilen ruhsatlar için ise ‘Kaz Dağları kimseye ders olmadı mı?’ sorusunu akıllara getirildi.

screenshot-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN