Yorganları çıkarın, soğuk hava Türkiye'nin kapısına dayandı! Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu... Orhan Şen il il saydı

Yorganları çıkarın, soğuk hava Türkiye'nin kapısına dayandı! Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu... Orhan Şen il il saydı

Eylül ayının ortalarında olduğumuz bu günlerde soğuk hava Türkiye’nin kapısına dayandı. Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yağış alacak bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye yavaş yavaş soğuk hava dalgasının etkisine girerken sıcaklıklarda da düşüşler ve yağışın etkisi kendini göstermeye başladı. Bu noktada ilk yağış uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Şen, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıcaklıkların düşeceği ve yağışın etkisine girecek bölgelerle ilgili bilgi verdi…

Prof. Dr. Orhan Şen’in paylaşımına göre; bugün Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana'nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen, bu bölgelere dair önemli uyarılarda bulundu. Sıcaklıkların ise Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağını belirtti.

HAVA DURUMU VE YAĞIŞLAR

Bugün Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışlar etkili olacak. Ancak, bu yağışların olumsuzluk yaratacak kuvvette olmadığı bildirildi. Sıcaklıklar ise Eylül ortalamasında devam ediyor.

orhan-sen-yagmur-uyarisi-1.jpg

BÖLGE BÖLGE SICAKLIKLAR

İstanbul yerel yağmurlu 26°C, İzmir ve Antalya 29°C, Ankara ise 25°C olarak ölçülüyor. Prof. Dr. Orhan Şen, bu sıcaklıkların, mevsim normallerinin üzerinde olduğunu vurguladı.

SONBAHAR GELİŞİYOR

Prof. Dr. Şen, özellikle Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sonbaharın artık yerleştiğini ifade etti. Bu sıcaklık düşüşü ve yağışlar, sonbahar mevsiminin etkilerini göstermeye başladığını gösteriyor.

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, vatandaşların hava koşullarına uygun giyinmeleri ve ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Yağışlı havalarda, ulaşımda aksaklık yaşamamak için dikkatli olunması gerektiği uyarısı da yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN