Havacılık devi, binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkardı

Havacılık devi, binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkardı

Havacılık devi Boeing, binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkardığını açıkladı. Boeing'de 30 bini aşkın işçi, sendika ile yapılan yüzde 25'lik ücret artışını içeren anlaşmayı reddederek greve gitmişti.

Boeing yaklaşık 30 bin makinistin Cuma günü greve gitmesi ve uçaklarının üretimini durdurması sonrası on binlerce çalışanını geçici olarak ücretsiz izne çıkaracağını duyurdu.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, CEO Kelly Ortberg çalışanlara gönderdiği e-postada, "Önümüzdeki günlerde çok sayıda ABD merkezli yönetici, müdür ve çalışanı etkileyecek geçici ücretsiz izinler başlatıyoruz. Grev süresince her dört haftada bir belirli çalışanların bir hafta ücretsiz izin almasını planlıyoruz." açıklaması yaptı.

BOEİNG LİDERLERİNİN ÖDEMELERİNDE KESİNTİ OLACAK

Ortberg ayrıca kendisinin ve diğer Boeing liderlerinin, grev süresince ödemelerde kesinti olacağını belirtti.

Sendika, "Doğrudan veya arabuluculuk yoluyla daha fazla görüşmeye açık olsak da, şu anda ek bir tarih planlanmadı. Üyelerimizin hak ettiği sözleşme için mücadele etmeye tamamen kararlıyız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN