Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde! Bilet alanlar pişman: Tüm uçuşlar durduruldu

Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde! Bilet alanlar pişman: Tüm uçuşlar durduruldu

Dünyada en kolay ve en rahat ulaşım olarak bilinen havacılık sektörü dev bir iflas kararı ile şaşkına döndü. Sektörde önemli bir yere sahip olan yolcu ve Kargo hizmeti sağlayan dev havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi. Tüm uçuşlar iptal edildi. İşte tüm detaylar…

Filosunda Airbus A330-900neo, Airbus A330-200ceo, Boeing 747-8F, Airbus A330-243F gibi uçaklara yer veren dev havayolu şirketi Air Belgium (KF) iflasın eşiğine geldi. Bir yıllık alacaklı kurumasının ardından Belçika merkezli havayolu firması yolcu uçuşlarının durdurulması ile birlikte gelirlerinde düşüş yaşadı. %40 düşüş ile birlikte şirket 22 milyon yıllık zararı uğrarken 66 milyon negatif bir öz sermaye ile karşı karşıya kaldı. Şirket iflası önlemek için 18 milyon avroluk finansmana ihtiyaç duyuyor. İşte tüm detaylar…

ZARAR ÜSTÜNE ZARARA UĞRUYOR

Şirketle ilgilenen bir yatırımcı olsa bile faaliyetlerine devam edebilmesi hükümetin ek desteğine bağlı olduğu belirtilirken şirketin kilit hissedarı olan Valon Bölgesinin hali hazırda önemli miktarda yatırım yaptığı da belirtildi. 2022 yılında Brüksel havaalanında yer alan tarifeli ve charter taşıyıcısı, personel maaşları ve yakıt gibi giderlerdeki artışlar gerekçe gösterildiğinde 44,5 milyon euro tutarında tam yıllık bir zarar bildirimi yapıldı. Haziran 2023'e geldiğimizde ise FK'nın kümülatif zararının yaklaşık 92 milyon euro olduğu aktarıldı.

Home | Air Belgium

UÇUŞLAR DURDURULDU

Ekim 2023'te yolcu hizmetlerinin sonlandırılması ile birlikte charter ve kargo operasyonlarının kaydırıldığı belirtilirken mali durumda istikrara kavuşturmak için daha fazlasına ihtiyaç duyduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl 5 yıl dönümünü kutlayan havayolu şirketi hissedarların Aralık ayında hava yoluna 7 milyon avro Kredi vermesini de sağladı. Ancak bu Kredi de yeterli olmadı.

Milestones | Air Belgium

Maksimum yatırımcının 14,4 milyon avro enjekte etmekte ve %49 hisse satın almasıyla birlikte kesin bir teklif geldiği de aktarıldı. Bu teklifin taşıyıcı için yeni bir stratejinin kabul edilmesi durumunun makamlar tarafından onaylanması gerekiyordu. Hava yolunun Rota planlamasındaki tutarsızlığı ve tarifeli yolcu seferlerinin sık sık iptal edilmesi 2024 yılında zayıf bir performansı beraberinde getirirken düşük doluluk oranları da iflasa davetiye çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN