Ünlü şef Refika Birgül'ün muhlama tarifi! Çatalda uzadıkça uzuyor, Trabzonlular bile tarif soracak

Ünlü şef Refika Birgül'ün muhlama tarifi! Çatalda uzadıkça uzuyor, Trabzonlular bile tarif soracak

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan muhlama, mısır ununun tereyağı ve peynirle buluştuğu bir tat olarak sofralarımızı şenlendiriyor. Bu lezzeti en iyi yansıtan tariflerden biri de ünlü şef Refika Birgül’ün muhlama tarifi. İşte ayrıntılarıyla ünlü şef Refika Birgül'ün muhlama tarifi

Karadeniz’in eşsiz doğasında yetişen malzemelerle hazırlanan yemekler, Türkiye’nin dört bir yanında tanınan ve sevilen tatlardan biri haline gelmiştir. Bu mutfağın belki de en popüler ve sevgiyle anılan lezzetlerinden biri de muhlamadır. Ünlü şef Refika Birgül, geleneksel tatlara modern dokunuşlar ekleyerek geniş kitlelere ulaşan yemek tarifleriyle tanınıyor. Şefin rehberliğinde hazırlanan bu muhlama tarifi, lezzetini Karadeniz'in özgün malzemelerinden alıyor. İşte Refika Birgül'ün ağzınıza layık muhlama tarifi.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı

2,5 çorba kaşığı mısır unu

150 gr kolot peyniri ya da uzayan peynir

1 su bardağı su

67a4767-scaled.jpg

YAPILIŞI

  • Tercihen bakır bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin.
  • Tereyağı iyice kızıp süt köpükleri kahverengileşmeye başladığında 2,5 çorba kaşığı mısır ununu tavaya ekleyip karıştırın.
  • Mısır unu renk değiştirmeye başladığı zaman ocağın altını kısıp 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin karıştırarak kıvam aldırın.
  • Son olarak 150 gr uzun uzun kesilmiş kolot peynirini tavaya ekleyin.
  • Kolot peynirleri sıcakla birlikte eriyecek.
  • Tahta bir spatula yada kaşıkla alt üst ederek karıştırın.
  • Homojenleşen karışımı sündürerek uzatın.
  • Sofraya götürmeden önce ocağın altını açıp 1-2 çorba kaşığı su ekleyin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN