Dev derbi öncesinde Süper Lig'deki 'sarı kart' sayıları herkesi şaşırttı!

Dev derbi öncesinde Süper Lig'deki 'sarı kart' sayıları herkesi şaşırttı!

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmasında Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, evinde son iki sezonun şampiyonu Galatasaray'ı konuk edecek. Dev maça günler kala Jose Mourinho, 'kart' konusunu gündeme getirirken hangi takımın kaç kart gördüğü merak konusu oldu. İşte derbi öncesinde 4 büyük takımın 'kart' karnesi.

Türkiye nefesini tuttu Cumartesi akşamını bekliyor. Fenerbahçe, Cumartesi akşamı evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek. Dev maç öncesinde gündeme gelen 'kart' konusu bazı tartışmaları da beraberinde getirirken hangi takımın kaç kart gördüğü merak konusu oldu.

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Jose Mourinho, geçtiğimiz günlerde "Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor" açıklamasına imza atmıştı.

Tecrübeli teknik adam daha sonrasında ise bu konudaki açıklamalarına devam ederek sarı-kırmızılı ekibe karşı bir pozitif ayrımcılık yapıldığını öne sürerek "Bence Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var." diye konuşmuştu.

MOURİNHO VE BURUK'UN DEMEÇ SAVAŞI

Mourinho son olarak ise Kasımpaşa karşılaşması öncesinde "Maçı kartsız bitireceğimizi düşünüyoruz. Rakibimizin maçları bu şekilde sona eriyor çünkü. Her şey eşit olmalı" şeklinde konuşmuştu.

Galatasaray teknik adamı Okan Buruk ise Portekizli teknik adamın bu açıklamalarına yanıt verirken sarı-kırmızılı ekibe karşı 'pozitif' değil 'negatif' ayrımcılık yapıldığını iddia etti ve "Bize önceki haftalarda negatif ayrımcılık yapıldı. Aleyhimize iki penaltı verildi. Öncesinde de nizami golümüz verilmedi. Bence Mourinho negatif demek isterken pozitif dedi." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY 64 FAULDE 2 SARI KART GÖRDÜ

Mourinho ve Buruk arasında yaşanan bu demeç savaşı sonrasında hangi takımın kaç kart gördüğü konusu merak konusu oldu.

Sosyal medyada yayın yapan Futbol Verileri adlı platformda yer alan habere göre; Galatasaray, bu sezon 64 faul yapmasına rağmen 2 sarı kart gördü. 76 faul yapan Fenerbahçe 9 sarı kart görürken 51 faul yapan Beşiktaş 12 sarı kart görürken Trabzonspor ise 37 faul yaparak 2 sarı kart gördü. Bu sezon Süper Lig'de kırmızı kart gören tek büyük takım ise Trabzonspor oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN