Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat! İşte 5 maddeyle yeni sistem

Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat! İşte 5 maddeyle yeni sistem

Türkiye'de emlak sektöründe yeni bir dönem başladı. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile birlikte ev satışı ve kiralama işlemleri daha güvenli hale getirilmeye çalışılıyor. Türkiye'de konut satışı ve kiralanmasıyla ilgili yeni dönem 5 maddeyle özetlendi.

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir'in yaptığı açıklamaya göre, EİDS ile emlak sektöründe yaşanan sahte ilan sorununa çözüm bulunması hedefleniyor. Yeni sistem sayesinde tüketiciler, emlak danışmanlarını e-Devlet üzerinden yetkilendirecek ve böylece daha güvenilir ilanlara ulaşabilecek.

Yeni Sistemin Önemli Özellikleri şöyle

1- Birden Fazla Emlak Danışmanı Yetkilendirme: Ev sahipleri, birden fazla emlak danışmanına yetki verebilecek.

2- Kiralık İlanlar İçin Zorunluluk: Hem satılık hem de kiralık ilanlar için EİDS zorunlu hale getirildi.

3- Yetkilendirme Süresi: Yetkilendirme süresi asgari 3 ay olacak ve taşınmaz sahibi tarafından uzatılabilecek.

4- Yetki İptali: Taşınmaz sahibi, verdiği yetkiyi istediği zaman iptal edebilecek.

5- Kişisel İlanlar: Kişiler, kendi ve birinci derece yakınlarının taşınmazlarını doğrulanmış olarak ilan verebilecek.

Öte yandan, uzmanlar, 'fiyatı piyasa değerinin çok altında olan ilanlardan şüphelenilmeli' diyerek, sosyal medya gibi platformlarda yayınlanan sahte ilanlara karşı vatandaşları uyararak doğruluğunun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini hatırlattı. Yetkili bir emlak danışmanının sözleşme yapılmadan kapora talep edemeyeceği de vurgulandı.

Yeni emlak ilan sistemi, tüketicileri dolandırıcılık girişimlerine karşı koruyarak daha güvenilir bir emlak piyasası oluşturmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN