Bu kişiler ölüm aylığı alamayacak! Özgür Erdursun kötü haberi verdi, işte sigorta ve prim süresinde aranan şartlar

Bu kişiler ölüm aylığı alamayacak! Özgür Erdursun kötü haberi verdi, işte sigorta ve prim süresinde aranan şartlar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kötü haberi böyle duyurdu! Bu kişiler ölüm aylığı alamayacak! İşte sigorta ve prim süresinde aranan şartlar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ölüm aylığı ile ilgili kritik açıklamalar yaptı. Erdursun'un açıklamasına göre, belirli şartları karşılamayan kişiler ölüm aylığı alamayacak. SSK kapsamında çalışan bir kişinin vefatı durumunda, geride kalan eşi ve çocukları için ölüm aylığı bağlanması için gereken şartlar net bir şekilde açıklandı.

BU KİŞİLER ÖLÜM AYLIĞINI ALAMAYACAK

Buna göre, ölüm aylığından yararlanabilmek için çalışanın en az 5 yıllık sigortalılık süresine sahip olması ve borçlanma süreleri hariç toplamda en az 900 prim gününü tamamlamış olması gerekiyor. Erdursun bu kriterleri taşımayan kişilerin, ölüm aylığı bağlanmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN