Atom bombası gibi patladı: Ukrayna Rusya'nın kalbini vurdu

Rusya'nın Tver bölgesinde meydana gelen büyük çaplı bir Ukrayna insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonrasındaki patlamanın ardından kısmi tahliye emri verildi. Bölge valisi Igor Rudenya, Toropets kasabasında acil durum ekiplerinin düşen İHA enkazının neden olduğu yangını kontrol altına almak için çalıştığını belirtti. Olayda yaralanma olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Ukrayna'nın gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) saldırısı, Rusya'nın Tver bölgesinde büyük çaplı patlamaya yol açtı ve bölgedeki bazı sakinlerin tahliyesine neden oldu. Tver bölgesi valisi Igor Rudenya'nın yaptığı açıklamaya göre, İHA enkazı batıdaki Toropets kasabasında yangına sebep oldu. Yangının büyümesini engellemek için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

whatsapp-image-2024-09-18-at-07-54-19-1.jpegRudenya, yangının tam olarak neyin yandığını belirtmezken, bölgedeki hava savunma birimlerinin "büyük bir İHA saldırısını" püskürtmek için hala çalıştığını ifade etti. Rusya'nın 2018'de Toropets'te füze, mühimmat ve patlayıcıların depolanacağı bir cephanelik inşa ettiği biliniyor. Toropets, Moskova'nın kuzeybatısında, yaklaşık 11.000 nüfusa sahip 1000 yıllık bir kasaba.

Rus yetkililer, Ukrayna'nın Batı Rusya'daki birçok bölgeyi hedef aldığını belirtti. Smolensk valisi Vasily Anokhin, Belarus sınırındaki Smolensk bölgesinde yedi Ukrayna İHA'sının imha edildiğini açıkladı. Ukrayna sınırına yakın olan Bryansk bölgesinde 14 İHA'nın, Oryol ve Tula bölgelerinde ise birkaç İHA'nın daha düşürüldüğü belirtildi.

Ukrayna, Moskova'nın savaş çabalarına katkı sağlayan askeri, enerji ve ulaşım altyapılarını hedef aldığını daha önce belirtmişti. Ancak Rus yetkililer, Ukrayna saldırılarının verdiği zararın tam boyutunu nadiren açıklıyor.

Ukrayna, son iki yılda yerli İHA üretimini artırarak Rusya topraklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Eylül ayında gerçekleşen Ukrayna’nın Moskova’ya yönelik en büyük İHA saldırısı, başkentte bir kişinin ölümüne, evlerin zarar görmesine ve havaalanlarında uçuşların aksamasına neden olmuştu.

Ukrayna saldırılarına ilişkin detaylar ve doğrulamalar henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN