54 ay sonra ilk kez oluyor! FED kararı sonrası dolarda düşüş başladı, işte 19 Eylül güncel dolar, euro fiyatları

54 ay sonra ilk kez oluyor! FED kararı sonrası dolarda düşüş başladı, işte 19 Eylül güncel dolar, euro fiyatları

Döviz piyasasındaki hareketlilik devam ederken güncel veriler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki 19 Eylül güncel döviz kuru nasıl? İşte merak edilen detaylar…

Piyasalarda kritik gelişmeler yaşanıyor! ABD Merkez Bankası (Fed), uzun bir aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitti. Bu karar sonrasında döviz kurlarında önemli dalgalanmalar görüldü. İşte 19 Eylül 2023 itibarıyla güncel döviz kurları.

yeni-proje-2-001.jpg

FED FAİZ İNDİRİMİ, DÖVİZ PİYASALARINI ETKİLEDİ

Dün gece Türkiye saatiyle açıklanan Fed’in faiz kararı, piyasaların odak noktasıydı. Merkez Bankası, faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 5 seviyesine çekti. Bu, tam 54 ay sonra gelen ilk faiz indirimi olarak kaydedildi. Fed’in bu kararı, dünya genelinde döviz kurlarını ve yatırım araçlarını etkiledi. Dolar, uluslararası piyasalarda düşüş eğilimi gösterdi.

DOLAR KURU DALGALANDI

Fed’in faiz indirimi sonrası dolar kuru, piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Dolar, en düşük 33,94 TL seviyesine gerilerken, en yüksek 34,12 TL’ye kadar tırmandı. 19 Eylül sabahı itibarıyla güncel dolara ilişkin veriler şöyle:

Alış: 34,03 TL

Satış: 34,12 TL

yeni-proje-3-001.jpg

EURO VE STERLİN FİYATLARI NE DURUMDA?

Döviz piyasasında euro ve sterlin fiyatları da dikkat çekici seviyelerde işlem görüyor. Serbest piyasada euro’nun güncel durumu:

Alış: 37,91 TL

Satış: 37,97 TL

Sterlin fiyatları ise şu şekilde:

Alış: 44,99 TL

Satış: 45,25 TL

YATIRIMCILAR DİKKAT!

Fed’in faiz indirme kararı sonrasında döviz kurlarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcılar için önemli fırsatlar ve riskler barındırıyor. Uzmanlar, piyasalardaki değişiklikleri yakından takip etmenin ve gerektiğinde stratejik adımlar atmanın önemine dikkat çekiyor. Gelişmelerin ve piyasa trendlerinin izlenmesi, yatırım kararlarınızı şekillendirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN