Uğurcan Çakır derbilere damga vurdu! 136 kurtarış

Uğurcan Çakır derbilere damga vurdu! 136 kurtarış

Trabzonspor'un başarılı eldiveni Uğurcan Çakır, bordo-mavili ekibin kalesine geçtiği günden bu yana derbi maçlarında etkileyici bir performansa imza attı. Milli eldiven, İstanbul'un 3 büyük takımına karşı oynadığı karşılaşmalarda toplamda 136 kurtarışa imza attı.

FURKAN UZUN

Şenol Güneş yönetiminde ikinci sınavına çıkacak Trabzonspor, bu akşam evinde Kayserispor'u konuk edecek. Bu sezon ilk galibiyetini elde etmeyi amaçlayan bordo-mavili ekipte milli eldiven Uğurcan Çakır, son dönemde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Son olarak Beşiktaş karşısında 5 kurtarışa imza atan başarılı eldiven bu sezon Süper Lig'de kalesine gelen 18 şutun 17'sini kurtararak çarpıcı bir istatistiğe imza attı.

DERBİLERE DAMGA VURDU

2018 yılından bu yana Trabzonspor kalesini koruyan Uğıurcan Çakır, Karadeniz ekibinde kaleye geçtiği ilk günden itibaren özellikle İstanbul'un 3 büyük takımına karşı etkileyici bir performans ortaya koydu.

Maçkolik'ten Enes Güntekin'in aktardığına göre; 28 yaşındaki başarılı eldiven Beşiktaş derbilerinde 54, Fenerbahçe derbilerinde 48 Galatasaray derbilerinde ise 34 kurtarışa imza atarak, İstanbul'un 3 büyük takımıyla oynanan karşılaşmalarda toplamda 136 kurtarışa imza attı.

Beşiktaş'a karşı 14 derbide görev alan başarılı eldiven söz konusu 14 karşılaşmada kalesinde 20 gol gördü. Trabzonspor, Çakır'ın kaleyi koruduğu Beşiktaş derbilerinde 5 galibiyet 6 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Fenerbahçe derbilerinde ise toplamda 13 müsabakada görev alan başarılı eldiven bu 13 karşılaşmada 6 galibiyet 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Çakır, Fenerbahçe derbilerinde kalesinde 19 gol gördü.

28 yaşındaki eldiven Galatasaray'a karşı ise 9 derbide görev alarak kalesinde 17 gol gördü. Trabzonspor, Çakır'ın kaleyi koruduğu Galatasaray derbilerinde 2 galibiyet 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Çakır, toplamda 36 karşılaşmada İstanbul'un 3 büyük takımına karşı Trabzonspor kalesini korurken bordo-mavili ekip, söz konusu 36 karşılaşmada 13 galibiyet, 11 yenilgi ve 12 beraberlik elde ederek 51 puan topladı. Fırtına, Çakır'ın kaleyi koruduğu 36 derbide 1,4 puan ortalaması yakaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN