Türkiye'nin otobüs deviydi Sabancılar İsviçre'ye satmıştı! Efsane firma can suyunu aldı geri dönüyor

Türkiye'nin otobüs deviydi Sabancılar İsviçre'ye satmıştı! Efsane firma can suyunu aldı geri dönüyor

Türkiye'nin otobüs devi olarak biliniyordu, Sabancılar İsviçre'ye satmıştı! Efsane firma can suyunu aldı, şimdi geri dönüyor! Rekor büyümeyi destekleyecek finansman için imzalar atıldı...

TUNACAN ATALAY

Adana merkezli otomotiv devi Temsa, rekor büyümesini destekleyecek büyük bir finansman anlaşmasına imza attı. 5 bankadan oluşan bir konsorsiyumdan 90 milyon Euro karşılığı TL tutarında kredi alan şirket, bu krediyle birlikte mevcut yeniden yapılandırma sürecinden çıkmayı ve büyüme, inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarına yatırım yapmayı hedefliyor.

Sabancı Grubu, Temsa'yı sattı

2019 yılında Sabancı Holding'in İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattığı ve 2020’de Çek Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ile yeniden devraldığı Temsa, son 3 yılda elde ettiği hızlı büyümeyi bu anlaşma ile daha da pekiştirmeyi amaçlıyor.

Temsa CEO’su Evren Güzel, “Bu sözleşme, Temsa’nın uluslararası pazarlarda daha hızlı büyümesini, sıfır emisyonlu araçlar konusunda liderliğini pekiştirmesini ve mobilite şirketine dönüşümünü hızlandıracak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN