İlk bakışta limon gibi görünüyor ama bu meyve ağaç kavunu! Türkiye'de yetişiyor: Faydası az biliniyor

İlk bakışta limon gibi görünüyor ama bu meyve ağaç kavunu! Türkiye'de  yetişiyor: Faydası az biliniyor

Herkes ilk bakışta limon zannediyor gerçeği öğrenen yok artık diyor. Ağaç kavunu olarak bilinen bu meyve Türkiye'de de yetişiyor. Birçok kişinin faydasından habersiz olduğu ağaç kavunu sağlığın anahtarı oluyor.

Hem turunçgillere benzer yapısı hem de kavunu olan benzerliği ile bilinen pomelo meyvesi, içerisinde bulunan güçlü özellikler ile birlikte tam bir Şifa deposu olarak biliniyor. Ağaç kabuğunu adıyla da bilinen pomelo antioksidan ve antienflamatör özelliklerinin yanı sıra C vitamini deposudur. Yüksek su içeriği ile bilinen pomelo ülkemizde Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetişmektedir.

HİNDİSTAN'DAN GELDİ TÜRKİYE'DE TANINDI

Anavatana Hindistan ve Güney Amerika olan ağaç kavunu limona benzerlik gösterse de tadı greyfurta benzemektedir. Büyük marketlerde ya da semt pazarlarında online alışveriş sitelerinde karşımıza çıkan pamelo çoğu zaman ağaç kavunu ismi ile de anılmaktadır.

9 Health Benefits of Pomelo (and How to Eat It)

POMELONUN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından oldukça güçlü bir yapıya sahip olan pomelo, C vitamini açısından güçlü bir etkiye sahiptir. bağışıklık sistemini güçlendirirken günlük C vitamini ihtiyacınızın %100'den fazlasını karşılamaktadır.

Sindirim sağlığı açısından oldukça yararlı olan ağaç kavunu, lifli yapısı ile birlikte bağırsak sağlığını destekleyip uzun süre Toklu kesiti sağlamaktadır.

Pomelo (Citrus maxima) | AZbitki

Potasyum açısından mükemmel bir besin değerine sahip olan ağaç kavunu Kan damarlarını gevşeterek sağlıklı bir kan akışını desteklemektedir. Bunun yanı sıra yüksek tansiyonu kontrol ederek kalp sağlığına da iyi geliyor.

Ağaç kavunu içerisinde bulunan limonoidler vücuttaki iltihabı yok ederek antioksidan içeriği ile birlikte kanser gibi kronik hastalıkların riskini de en aza indirmektedir. Her üründe olabileceği gibi yan etkilerini gözeterek tüketmeden önce mutlaka uzman bir görüş almanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN