Yıllardır mısırı yanlış közlüyormuşuz! Bu yöntemle deneyin lezzetini görün, lokum gibi pişiyor

Yıllardır mısırı yanlış közlüyormuşuz! Bu yöntemle deneyin lezzetini görün, lokum gibi pişiyor

En lezzetli mısırı yemek için yıllarını vermiş olanlar bu yöntemi gözden kaçırmış olabilir. Közlenmiş mısır meğerse bu şekilde pişiriliyormuş. Hem lokum gibi oluyor hem de dışı yanmıyor. İşte mısır közlemenin püf noktası…

Yaz aylarında en sevilen lezzetler arasında yer alan mısır özellikle mangal yandığı zaman üstünde şöyle bir çevrilmeden olmuyor. Ancak her közde mısır yaptığımızda hüsrana uğruyorsanız bu yöntemi gözden kaçırmış olabilirsiniz. Şimdiye kadar herkes yanlış gözlüyormuş. En doğrusu ve en lezzetlisi bu şekilde pişiriliyor. İşte mısır közlemenin püf noktası…

MISIR KÖZLEMENİN PÜF NOKTASI

Ateş üstünde mısır közlemek hemen hemen herkesin sevdiği lezzetler arasında yer alıyordur. Yaz aylarında tazecik süt mısırları haşlamak yerine közde yapmayı tercih ediyorsanız mutlaka bu yöntemin uygulamanız gerekiyor. Öncelikle marketten aldığınız mısırları özenle seçmelisiniz. Mısır alırken mutlaka dış kabuğu olanları almanız gerekiyor.

Mısır Nasıl Közlenir? - Yemek.com

Sokak mısırcılarının en önemli püf noktası ortaya çıktı. Közde mısır yaparken kesinlikle kabuklarını soymamanız gerekiyor. Kabuklu bir şekilde ateş üzerine koyarak yavaş yavaş çevirip mısırlarınızı istediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz. Bu sayede hem mısırların dışı yanmayacak hem de daha lezzetli bir şekilde pişecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN