24 saat mesai yapıyordu yine de yetmedi! İflası kesinleşen fabrika için son karar: Alacaklılara o tarih duyuruldu

24 saat mesai yapıyordu yine de yetmedi! İflası kesinleşen fabrika için son karar: Alacaklılara o tarih duyuruldu

Konya’da üretim yapan ekmek fabrikasından kötü haber geldi. İflası kesinleşen fabrika için son karar açıklanırken, mahkeme alacaklılara o tarihi duyurdu. İşte detaylar…

Konya'nın Akşehir ilçesinde 24 saat kesintisiz üretim yapan BİEKMEK ekmek fabrikası, maliyet artışlarına dayanamayıp iflas etti. Küresel ekonomik krizin etkileri tüm dünyada hissedilirken, Türkiye'de de birçok işletme zor durumda kalıyor. Bu kapsamda, sanayi tesislerinden küçük işletmelere kadar pek çok firma iflas ederken, gıda sektöründe yaşanan bu gelişme dikkat çekti.

ALACAKLILAR İÇİN TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 19 Temmuz 2024 tarihinde iflasına karar verilen BİEKMEK isimli ekmek fabrikası hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Konya 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, fabrikanın iflasına ilişkin alacaklıları toplantıya davet etti. Alacaklıların, 9 Ekim 2024 tarihinde Konya Adliyesi'nde yapılacak toplantıya katılmaları gerektiği duyuruldu.

biekmek-iflas-1.jpg

Akşehir'de faaliyet gösteren BİEKMEK ekmek fabrikası, ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle operasyonlarını sürdüremedi. 24 saat kesintisiz ekmek üretimi yapan fabrika, gıda sektöründe yaşanan mali zorlukların bir örneği olarak dikkat çekti. Bu iflas, özellikle küçük işletmelerin küresel ekonomik dalgalanmalara ne kadar duyarlı olduğunu gözler önüne serdi.

KÜRESEL KRİZİN ETKİLERİ

Küresel ekonomik kriz, Türkiye'de sanayi tesislerinden küçük işletmelere kadar pek çok sektörü etkilerken, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde de iflaslar artış gösterdi. Türkiye'de gıda sektörü, bu süreçte en az iflas gören sektörlerden biri olarak biliniyordu. Ancak, BİEKMEK fabrikasının iflası, bu genel eğilimi sarsmış oldu.

BİEKMEK ekmek fabrikasının iflası, Konya ve çevresindeki işletmeler için endişe verici bir durum yaratmış durumda. Maliyet artışları ve ekonomik belirsizlikler, diğer işletmeleri de etkileyebilir. Ekmek fabrikasının alacaklıları, iflas sürecinin ardından nasıl bir çözüm bulacaklarını merakla bekliyor.

biekmek-iflas.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN