Umut Vakfı'ndan Filistin'e destek: Gazze'ye tırlar dolusu yardım

Ürdün'den Gazze'ye 12 tır dolusu insani yardım yola çıkıyor. Umut Kervanı Vakfı, gıda ve hijyen malzemeleriyle dolu tırları bu hafta sonu Gazze'ye ulaştırmayı planlıyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte çadır ihtiyacının da arttığı belirtilirken, yardımların devam edeceği açıklandı.

Gazze'de bir yılı aşkın süredir devam eden insani kriz, tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 41 binden fazla sivil hayatını kaybetti, yüzbinlerce kişi evsiz kaldı. Siyonist saldırılar kadın, çocuk ve yaşlı demeden masum sivilleri hedef alırken, Batı’dan siyasi ve askeri destek almaya devam ediyor.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM

Bu zor günlerde Gazze’ye insani yardımlar kesintisiz şekilde sürüyor. Umut Kervanı Vakfı, bir yıldır devam eden yardım faaliyetleri kapsamında, Ürdün’den Gazze’nin kuzeyine insani yardım tırları göndermeye hazırlanıyor. Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, bu hafta sonu 12 tırın Gazze’ye ulaşacağını belirtti. Tırlarda gıda, hijyen paketleri, pirinç ve un gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

1kapak.jpg
Cafer Ökmen

Ökmen, yaptığı açıklamada kış aylarının yaklaşmasıyla Gazze’deki çadır ihtiyacının arttığına dikkat çekti. Umut Kervanı olarak bu ihtiyacı karşılamak için çadır yardımlarını da artıracaklarını ifade eden Ökmen, yardımların sürekliliğini sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN