Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında Erdoğan'a iki ayrı rapor sunuldu

Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında Erdoğan'a iki ayrı rapor sunuldu

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlar eşliğinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yeminini etmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iki ayrı rapor sunulduğu iddia edildi. Raporlarda teğmenler hakkında detaylı bilgilere yer verildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Kara Harp Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törenden ayrılmasının hemen ardından, mezun olan teğmenlerin bir bölümünün kılıçlarıyla attıkları slogan siyasetin de tartışma konusu olmuştu.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler muhalefet tarafından desteklenirken iktidar tarafında ise rahatsızlığa neden olmuştu. Olaya ilişkin bir süre sessizliğini koruyan Erdoğan sadece "gereği yapılacak" demişti.

'ERDOĞAN'A İKİ RAPOR SUNULDU' İDDİASI

Gerçek Gündem'den Altan Sancar'ın haberine göre, olaya ilişkin Erdoğan'a iki ayrı rapor sunuldu. Sunulan ilk raporda, görüntülerin dağılım haritası, ilk yayınlayan hesaplar ve incelemeler ele alındı. Raporda görüntülerin organize biçimde yayıldığına dikkat çekilirken, yayan hesapların profillendirilmesi de yapıldı.

İkinci raporda ise yemine katılan teğmenlerin durumları, katılmalarını sağlayan kişi ve nedenler, kurum içindeki asker hocaların durumları ve kurumların zaafları ele alındı.

BAHÇELİ TELEFON İLE BİLGİLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki raporu da aldıktan sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'yi aradığı öğrenildi. İddiaya göre, Bahçeli'nin olaya dair partisindeki kimi isimlerden daha farklı tepki göstermesinin ardında da bu raporlar vardı.

AK PARTİ İÇİNDEKİ TEPKİLER MSB'YE KADAR UZANIYOR

AK Parti içinde, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlar ile mezuniyet töreni arasında bağlantı olduğu da iddia ediliyor. Partililere göre, 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programı sırasında törene katılan kursiyerler arasında “Atatürk’ün fotoğrafının üniformaya iğnelenmesi” tartışmasıyla gündeme gelen Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananların ‘intikamını almak isteyenler’ mezuniyet törenindeki görüntülerin doğmasında etkili oldu. İki askeri okulda yaşananlar nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB), üniversite rektörü Erhan Afyoncu’ya ve okuldaki bazı asker hocalara da tepki söz konusu. Partililerin aktardığına göre, teğmenlerden en az 20’sinin TSK ile ilişkisinin kesilmesi de bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN