İşte Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk elektrikli dört çeker pick-up aracı! Ferrari gibi hızlı tank gibi güçlü

İşte Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk elektrikli dört çeker pick-up aracı! Ferrari gibi hızlı tank gibi güçlü

Elektrikli otomobil pazarında bir ilk daha yaşandı. Avrupa ve Türkiye'nin ilk elektrikli dört çeker pick-up aracı tanıtıldı. Dört çeker olmasından dolayı Ferrari gibi hızlı olan bu model, tank gibi sağlam. İşte ilk elektrikli dört çeker pick-up...

BURAK ÖZTOPRAK

Avrupa ve Türkiye'nin ilk dört çekerli pick-up modeli tanıtıldı. Dünyanın dikkatini çeken bu model, uzun bir menzile sahip olurken, yüksek hızı göz kamaştırıyor. Çok amaçlı bir kullanım sağlayan elektrikli pick-up modelinin tüm özellikleri paylaşıldı. İşte tüm özellikleri...

TEK ŞARJLA 430 KİLOMETRE GİDİYOR

Çinli otomotiv devi SAIC, Avrupa'da tamamen elektrikli dört çeker pick-up segmentine büyük bir adım atarak Maxus eTerron 9 modelini tanıttı. Bu yeni elektrikli pick-up, 102 kWh LFP batarya ile tam 430 km menzil sunarken, 115 kW DC şarj desteğiyle %20’den %80’e sadece 40 dakikada şarj olabiliyor. Araç, çift motoruyla toplamda 442 beygir gücü üreterek yüksek performans sağlıyor. Ayrıca, eTerron 9, 0’dan 100 km/h hıza sadece 5,8 saniyede ulaşabiliyor ve 5,5 metre uzunluğundaki büyük gövdesiyle dikkat çekiyor​.

aa103759-7097-4d5e-bd33-d35f27bca80a.jpg

FORD RANGER VE TOYOTA HİLUX'A RAKİP OLACAK

eTerron 9’un özellikleri sadece menzil ve hız ile sınırlı değil. V2L (Vehicle-to-Load) fonksiyonu sayesinde araç, 6.6 kW’a kadar enerji sağlama kapasitesiyle adeta mobil bir güç kaynağına dönüşebiliyor. Bu sayede kampçılar veya iş sahasında çalışanlar, araç üzerinden ekipmanlarını rahatlıkla şarj edebilecek​

Araç, 620 kg taşıma kapasitesi ve 3,5 ton çekme kapasitesiyle ticari kullanım için de oldukça elverişli. Ayrıca, ön bölümde 236 litrelik ekstra bir bagaj alanı bulunuyor. Maxus eTerron 9, sunduğu bu yüksek taşıma kapasiteleriyle Ford Ranger ve Toyota Hilux gibi rakiplerine meydan okuyor.

5cae91ac-c15f-4a83-b127-895754161046.jpg

O TARİHTE SATIŞA ÇIKACAK

Maxus’un bu yeni elektrikli pick-up’ı, çevre dostu teknolojisiyle Avrupa’daki elektrikli araç piyasasına büyük bir adım atıyor. Avrupa pazarına yönelik satışların 2024'ün son çeyreğinde başlaması beklenirken, aracın Türkiye’de de ticari segmentte satışa sunulması gündemde​.

Özet: Maxus eTerron 9, Avrupa’nın ilk dört çeker tamamen elektrikli pick-up’ı olarak piyasaya güçlü bir giriş yaptı. Hem ticari hem de bireysel kullanıcılar için tasarlanan bu araç, yüksek menzil, hızlı şarj ve etkileyici performans özellikleriyle elektrikli pick-up segmentinde yeni bir standart oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN