Indiana Jones'a özendi toprağın altında servet buldu! Dedektörün işaret ettiği yere kazmayı vurdu ve...

Indiana Jones'a özendi toprağın altında servet buldu! Dedektörün işaret ettiği yere kazmayı vurdu ve...

Film dünyasının en beğenilenlerinden İndiana Jones gerçek oldu. Dedektörle gezerken toprağın altından resmen servet fışkırdı. Belirlediği yere kazmayı vurdukça servet çıktı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Toprağın altında hazine arayan şahıs, aradığını buldu. Dedektör ile hazine avına çıkan adam hazinenin yerini tespit etti. Kazma ve kürek vurarak toprağın altındaki serveti ortaya çıkardı. Satış bedelini duyanlar küçük dilini yuttu. İşte tüm detaylar...

JULİUS CAESAR'IN SİKKELERİ BULUNDU

İngiltere’nin Suffolk bölgesinde bir metal dedektörüyle antik hazine arayan George Ridgway, Romalı dönemine ait altın ve gümüş sikkelerden oluşan büyük bir hazine keşfetti. Bu olağanüstü buluş, geçtiğimiz günlerde 6 milyon TL’ye (176.000 dolar) açık artırmada satıldı.

Arkeoloji eğitimi alan Ridgway, 2019 yılının Eylül ayında hasadı yeni yapılmış bir tarlada yaptığı keşif sırasında eski bir Roma yolunun geçtiği bilinen bölgede arama yapmaya karar verdi. Saatler süren araştırmalarının ardından bir sonuç alamayan Ridgway, konumunu sadece 30 metre kaydırdıktan sonra 1. yüzyıla ait iki Roma broşu ve M.Ö. 46 yılında Julius Caesar tarafından bastırılmış bir gümüş sikke buldu. Üç saat daha süren aramalar sonucunda 160 gümüş sikke ve bazı çömlek parçaları daha gün yüzüne çıktı.

88b4mfwixu2fqnxdyd3jya.webp

748 ANTİK SİKKE BULUNDU

Ridgway, buluşunun arkeolojik açıdan büyük bir önem taşıdığını fark ettiğinde, bölgeyi korumak için babasını çağırdı ve arkeologların bölgeye gelerek kazı yapmalarını bekledi. Üç ay süren kazılar sonucunda toplamda 748 antik sikke ve altın parçalarına ulaşıldı. Bu sikkelerin, M.Ö. 206 yılına kadar tarihlenen Roma ve Demir Çağı dönemine ait olduğu belirlendi. Aukyon evinin sikke uzmanı Alice Cullen, bu hazineyi Birleşik Krallık'ta bulunan en büyük Roma ve Demir Çağı sikkeleri hazinelerinden biri olarak nitelendirdi.

wz3anwodzui0royfcgtoqw.webp

BRİTİSH MUSEUM 63 SİKKEYİ ALDI, DİĞERLERİ MÜZAYEDEDE SATILDI

Bulunan sikkelerden 63 tanesi British Museum ve Colchester & Ipswich Müzesi koleksiyonlarına dahil edildi. Geri kalan sikkeler ise açık artırmaya çıkarıldı. Beklenen satış değeri 100.000 dolar olmasına rağmen müzayedede toplam 176.000 dolar (yaklaşık 6 milyon TL) elde edildi. En yüksek fiyatlardan biri, A.D. 37-38 yıllarına ait, Gaius Caesar (Caligula) tarafından bastırılan ve İmparatoriçe Agrippina'nın portresini taşıyan bir sikkeye verildi. Bu sikke, yaklaşık 316 bin TL’ye satıldı.

Ridgway, elde edilen gelirin kendisi ve sikkenin bulunduğu arazi sahibine eşit şekilde bölüşüleceğini belirtti. Çocukluk kahramanı Indiana Jones’tan ilham aldığını ve 12. doğum gününde metal dedektörü hediye edilmesinden bu yana bir Roma hazinesi bulmayı hayal ettiğini söyledi.

“Böyle bir hazine bulmak benim için bir hayalin gerçekleşmesi gibi oldu,” diyen Ridgway, keşfettiği hazinenin hayatı boyunca unutamayacağı bir an olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN