Sosyal medyanın konuştuğu Atatürk fotoğrafı nerede çekildi?

Sosyal medyanın konuştuğu Atatürk fotoğrafı nerede çekildi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937'de Haydarpaşa Garı’ndan Ankara’ya giderken çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün pek çok fotoğrafı çocukluklarından itibaren yurttaşların hafızalarında yer etmiş durumda. Bazı fotoğraflarıysa daha az biliniyor. Öte yandan Atatürk'ün az da olsa bilinmeyen fotoğrafları da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Atatürk’ün, 16 Eylül 1937 tarihinde Haydarpaşa Garı’ndan Ankara’ya hareketi sırasında çekilen nadir bir fotoğraf ortaya çıktı. Atatürk’ün, Cumhuriyet'in inşa sürecinde gerçekleştirdiği bu önemli yolculuğu ölümsüzleştiren kareler, tarihi bir anı olarak sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Haydarpaşa İstasyonu'nda elleri cebinde yürüdüğü bir anı ölümsüzleştiren fotoğrafta Atatürk, yanında dönemin önemli isimleriyle birlikte Ankara'ya gitmek üzere trene yürüyen yolda objektiflere yansımış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN