Ankara’ya sadece 2 saat uzaklıkta! Herkesin hayalindeki büyülü mekan! İçinde 10 bin tane bulunuyor…

Ankara’ya sadece 2 saat uzaklıkta! Herkesin hayalindeki büyülü mekan! İçinde 10 bin tane bulunuyor…

Şehrin kaos ve karmaşasından kaçmak isteyenler huzurlu ancak fazla vakit almayan yerleri araştırıyor. Ankara'ya yalnızca 2 saat mesafede bulunan bu büyülü ortam herkesin hayalini süslüyor. Günübirlik gezi yapmak isteyenler komşu illeri tercih ederken Ankara'ya yalnızca bir tren mesafede bulunan bu yer kısa sürede olsa kafa dinlemenin adresi olacak.

Ankaralılar şehirden fazla uzaklaşmadan günübirlik gezebileceği yerleri araştırıyor. Sıcak havaları değerlendirmek isteyenler hızlı tren ile kısa sürede gidebilecekleri mekanları araştırırken bunların başında Konya geliyor. Ankara'ya yalnızca 2 saat uzaklıkta bulunan Konya, Tropikal Kelebek Bahçesi ile herkesi adeta büyülü bir dünyaya ışınlıyor. 3500 metrekare üzerinde kurulu olan bu bahçe size adeta masal dünyasına gönderiyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Konya'da 2020 15 yılında hizmete açılan ve 1600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ile Avrupa'nın en büyük kelebek bahçesi olarak bilinen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi toplamda 7600 metrekarelik bir kullanım alanına sahiptir. Bahçede birbirinden farklı tropikal ülkelerden gelen 45 farklı türde yaklaşık 10.000 kelebek bulunmaktadır. Farklı hayvan türleri ile birlikte 98 türe ait 20.000 bitki türü de bu bahçe içerisinde yer alıyor.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi | İlçemiz | Selçuklu Belediyesi

Yalnızca Konyalıların değil gelen turistlerin de uğramadan gitmek istemediği yerlerin başında Konya Tropikal Kelebek Bahçesi geliyor. Sıcaklık oranı 28 derece olurken nem oranı ise %80 olarak sabit tutulmaktadır. Çocukların dikkatinde yer alan hayvanlar doğa severlerin de ilgisini çekiyor.

Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ziyaretçi ilgisi

KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ NEREDE?

Konya tren garına 20 dakikalık bir mesafede bulunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Pazartesi haricinde her gün ziyaretçiye açıktır. Saat 09.30'da açılan bahçe 17.30'a kadar hizmet sağlıyor. Bahçe içerisinde amfi tiyatro virgülü Mini sinema, Gölet ve su havuzları ile birlikte egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları ile birlikte sera ve botanik böcekler, böcek ve kelebek müzeleri yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN