Ocak ayını beklemenize gerek kalmadı! Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli zamlarını açıkladı

Asgari ücret ve emekli zamlarını merak edenlere beklenen açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun zam oranlarını duyurdu. Zammı öğrenmek için Ocak ayını beklemenize gerek kalmadı. İşte açıklanan zam oranları...

BURAK ÖZTOPRAK

Asgari ücrette ara zam tartışmaları geride kalırken, zam oranları açıklandı. Özgür Erdursun, ocak ayı gelmeden milyonların beklediği zamları açıkladı. Asgari ücret ve emekli maaşları o rakama kadar yükselmesini öngörüyor. İşte o rakamlar..

2025 ZAM BEKLENTİLERİ

Geçmişte asgari ücret, emekli ve memur zamlarına yönelik doğruya yakın tahminlerde bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında 2025 yılı zam beklentilerine ilişkin öngörülerini paylaştı. Erdursun, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye yönelik önerileri ve kendi tahminlerine dayalı değerlendirmelerde bulundu.

karar-meclis-ten-gecti-iste-emeklinin-zamli-16904793-7810-amp.webp

ASGARİ ÜCRET O RAKAMA ULAŞACAK

Erdursun'un açıklamalarına göre, IMF'nin Türkiye'ye asgari ücreti yalnızca yüzde 14 artırma önerisi var. IMF, hedeflenen enflasyonun altında bir zam yapılmasını ve bu sayede enflasyonun kontrol altında tutulabileceğini savunuyor. Bu öneri doğrultusunda asgari ücretin 19 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Ancak Erdursun, kendi tahminlerinin asgari ücretin 20 bin ile 21 bin lira arasında olacağı yönünde olduğunu belirtti. İlginç bir şekilde, yapay zekaya da başvurduğunu söyleyen Erdursun, yapay zekanın asgari ücretin 24 bin ile 25 bin lira arasında olacağını öngördüğünü ekledi.

2079.jpg

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 20 ZAM

Emekli maaşları hakkında da konuşan Özgür Erdursun, en düşün maaşın şu anda 12 bin 500 TL olduğunu vurguladı. Zam sonrasında en düşük emekli maaşı 15 bin TL olacağını öngördüğünü paylaşarak, yüzde 20'lik bir zam beklediğini açıkladı. Ocak ayında yapılan emekli maaş zammını doğru tahmin ettiğini hatırlatan Özgür Erdursun, artık bu kadar yüksek zamların olmayacağını da açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN